Koreas ældste bilmærke SsangYong – fra 1954 – er nu tilbage i Danmark. Dog med nyt navn i form af KGM – KG Mobility – der ejes af industrigiganten KG Group.

I første omgang er der tale om pick-up modellen Musso Grand, som aldrig fik den store udbredelse i Danmark. Der er tale om en diesel pick-up, som dog følges op med en række elkøretøjer. Allerede i anden kvartal lanceres således Torres EVX.

Nyt er også, at importøren nu hedder RSA Danmark, der er mest kendt for at sælge de elektriske Maxus-varebiler, som er blevet meget udbredt herhjemme.

25 danske forhandlere

RSA Danmarks landechef Steffen Vilstrup er adm. direktør for KGM i Danmark, og han har haft travlt med at finde nye forhandlere til KGM. Målet er 25 enheder.

Bilerne forventes klar til salg på det danske marked i løbet af andet kvartal i år. Det fortæller Steffen Vilstrup.

KGM i Danmark vil distribueres via et traditionelt forhandlernetværk på både bilsalg, eftermarked og reservedelssalg.

Stor interesse

Steffen Vilstrup fortæller, at der har været stor interesse fra mulige forhandlere det sidste år, da det blev meldt ud, at RSA fik importen i bl.a. Danmark.

”Der er ingen tvivl om at mange ønsker sig KGM i butikken. Vi har troen på at tilgængelighed og nærhed til kunden er vejen til den bedst mulige kundeoplevelse, siger Steffen Vilstrup.

For at sikre hurtig og effektiv kundeservice, har KGM et stort og komplet reservedelslager placeret i Drammen i Norge, hvor RSA Danmarks moderselskab RSA har hjemme. Dermed kan forhandlere modtage reservedele på dag til dag basis – noget som optimerer kundeservice.

Konkurrencedygtige

”Vi tror på, at KGM bilmodellerne er konkurrencedygtige. KGM har hovedfokus på SUV’er, varebiler og pick-up’er med firehjulstræk. Med solide egenskaber er det modeller, som passer godt ind i det danske marked, siger Steffen Vilstrup.

Han tilføjer at der er planer om flere nye modeller i fremtiden.

Fakta – KGM Group:

KGM, tidligere kendt som SsangYong, har gennemgået en fornyelse det sidste år. Dette inkluderer nyt navn, ny identitet samt lanceringen af nye bilmodeller og nye ejere.

KGM er et af de største bilmærker i Syd-Korea, og sælger nu KGM i 126 lande.Efter at de nye ejere af KG Group satte gang i relanceringen sidste år, har KGM ifølge RSA DAnmark set en positiv udvikling.

Efter syv år med økonomiske udfordringer, realiserede selskabet en betydelig vækst i 2023. Internationalt har KGM opnået imponerende vækst efter at KG Group blev ejere.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk