MG er tilbage hos bildynastiet Nellemann – og det så man tydeligt under weekendens Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj.

De gamle MG’er, som susede rundt på banen, blev for de flestes vedkommende også solgt af familien Nellemann i deres selskab DOMI for mere end 50 år siden.

Nellemann Group har i dag Jac Nellemann som indehaver, og det er også Nellemann gruppen, der står bag det klassiske motorløb i København, og man har netop fået bekræftet, at arrangementet fortsætter i hvert fald de næste tre år.

30.000 tilskuere

Løbet fejrer 20 års jubilæum i år – efter Corona-pausen i fjor – og Nellemann har stået for arrangementet siden 2013. Så det er ottende gang i år, at et dedikeret team i gruppen afvikler det populære race, hvor cirka 30.000 tilskuere havde booket billet inden løbet.

”Det er stort for Nellemann at få importen af MG igen,” siger Lene Mejdal Iversen.

Hun er PR-chef for MG, Kia og Isuzu i Danmark – to af mærkerne i koncernen, hvor man også har sportsvognsmærket Aston Martin – og desuden flere forhandlinger af andre bilmærker.

25 år med Kia

Ligesom Nellemann Leasing også er en del af forretningen, så de var ligesom de fleste af mærkerne tilstede på Bellehøj.

Faktisk er det i år 25 år siden, at Nellemann begyndte importen af Kia til Danmark.

”Der har ikke været store, danske biludstillinger i måske 10 år, så derfor er interessen for løbet så stort. Det er både en familieudflugt og et sted, hvor mange erhvervsfolk deltager – for vi vil være dér, hvor vores potentielle kunder er. Vi har MG og Kia, som sælges både som personbiler og varebiler – og så varevognsmærket Isuzu. Det viser også bredden i Nellemann gruppen,” siger Lene Mejdal Iversen.

Nye modeller i år

I dag er MG bygget i Kina af den store SAIC bilkoncern – og sælges herhjemme i de nye grønne el- og plug-in modeller, som har pæn succes – med en lille overvægt af plug-in hybridbiler.

Også som Van-udgaver har de fundet vej til kunderne, for interessen for elektrificerede biler er støt stigende i danske virksomheder, der gerne vil vise en grøn profil.

Både Kia og MG fås med elektrisk drivline – og de to koncerner har mange nye elbiler på vej – bl.a. Kia EV6 og MG Marvel R, som kommer hertil i slutningen af året.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk