Store isflager falder i disse dage ned fra lastbiler og trailere under kørslen i så store stykker, at de er til fare for andre trafikanter.

Derfor opfordrer vognmandsorganisationen DTL, Danske Vognmænd, deres medlemmer og chauffører til at rengøre køretøjerne inden turen indledes.

”Vi har fra forskellige steder i landet fået flere meldinger om isflager, der falder ned fra taget på lastbiler og trailere. Det er is af en størrelse, der kan forvolde skade på andre trafikanter og skabe farlige situationer på vejen,” siger pressechef Morten Lindbo fra DTL til Transportmagasinet.

Snebroer flare steder
Der er formentlig tale om tidligere regnvand, der nu er frosset. Mange køretøjerne har stået stille i helligdagsperioden.

”Der findes såkaldte sne-broer flere steder i landet, hvor man nemt kan foretage inspektionen og fjerne isen, siger Morten Lindbo.

Andre står hos private firmaer, men der findes nogle der er tilgængelige for alle– bl.a. i transportcentret i Tavlov.

”Nogle firmaet har desuden indrettet en plads, hvor man på en sikker måde kan komme op på et stillads og tjekke taget. Der findes mange løsninger, men det er vigtigt, at man lige tjekker taget, når det er frostvejr,” siger Morten Lindbo.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk