(BIRMINGHAM)

På transportmessen i Birmingham løftede Toyota sløret for den nye Proace City minivan, der er søstermodel til Peugeot Partner, Citroën Berlingo og Opel Combo.

Samarbejdet mellem franske PSA/Peugeot-Citroën og japanske Toyota går rigtig godt – så godt, at det nu udvides med en Toyota minivan, der er bygget på PSA’s fabrik i nordspanske Vigo.

Bilen er søstermodel til Peugeot Partner, Citroën Berlingo og Opel Combo, som den deler al teknik med – præcis som det er tilfældet med den større Toyota Proace, som PSA producerer i franske Valanciennes, og som er en kopi af Peugeot Expert og Citroën Jumpy – og nu også søstermodel til Opel Vivaro.

Win-win-win situation

Samarbejdet er en win-win-win situation, for PSA får udnyttet produktionskapaciteten på deres fabrikker bedre, Toyota får udvidet deres produktportefølje og kunderne, der skal bruge en kompakt varebil, får flere indkøbsmuligheder.

Proace City får Toyotas DNA i form af et typisk Toyota front-design, men motorer og affjedring overtages helt fra de øvrige PSA-udgaver.

Det vil bl.a. sige to længder på henholdsvis 4,4- og 4,7 meter samt mulighed for to- eller tre sæder .

Nødbremsesystem

Dertil flere motorvarianter mellem 75- og 130 hk. Samt 5-trins- eller 6-trins manuel gearkasser – alternativt 8-trins automatisk gearkasse.

1,5 liters dieselmaskinen med 130 hk og 8-trins automatgear udleder 114 g/CO2 pr. kilometer.

Sikkerhedsmæssigt tilbydes et højt sikkerhedsniveau – inklusive nødbremsesystem, adaptiv fartpilot, linjevogter, træthedsregistrering og skiltegenkendelse.

To europaller

Varerummet giver mulighed for at køre med to europaller – og varerummet måler i længden 3,1- eller 3,4 meter.

Med en Smart Cargo system får man en lem i skillevæggen, så man kan fragte emner på ekstra 1,3 meter eller 0,4 kubikmeter mere plads til gods.

Kameraløsning

Som sine ”søstre” fra PSA kan man tilkøbe en kameraløsning, der både kan give udsyn bagud og til siden. Det vises i en otte tommer monitor, der sider, hvor bagspejlet normalt er placeret. Instrumenteringen skulle være hentet fra Berlingo.

Produktionen af den nye Proace City indledes i slutningen af i år – og kommer på markedet tidligt i 2020. Modsat PSA-modeller tilbyder Toyota deres minivan sandsynligvis med tre års garanti – som på andre Toyota bilmodeller.

En hybridteknik tilbyder PSA ikke til de nye firlinger, men en ny el-udgave ventes ifølge PSA lanceret inden for de nærmeste år.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk