Toyota har fået succes med deres nye RAV-4 SUV model herhjemme – men næste år dukker den også op som Plug-In hybrid, som forøger rækkevidden på eldrift.

Med 1.770 hvid-plade udgaver og 82 gul-plade udgaver solgt indtil udgangen af september i år herhjemme har Toyotas nye RAV 4 SUV model slået alle salgsrekorder modellen. Faktisk er der tale om en stigning på 53 pct. i forhold til 2019.

Salgsmæssigt ligger den endda foran den nye Corolla Hybrid – men RAV-4 modellens 2,5 liter hybridteknik er da også den mest avancerede af sin slags hos Toyota.

Debut i Californien

Næste år udvides bilmodellen med en Plug-In hybrid udgave, som får verdenspremiere i november på biludstillingen i Los Angeles i Californien, hvor Prius og andre Toyota hybridbiler er ekstremt populære.

Den nye Plug-In hybrid udgave er kendetegnet ved at have et noget større hybridbatteri end en almindelige hybridbil, og som derfor også kan lades op med ladestik og således har en væsentlig længere rækkevidde på ren el.

Stadig som 4×4

RAV-4 har helt ændret udseende og brugsværdi siden den første udgave kom for 25 år siden. Dengang var det en lille spøjs firehjulstrækker. I dag en grøn hybridbil i en noget anden størrelse.

Men bilen kan som SUV modeller kunne oprindeligt fortsat fås i 4×4-udgave på 222 hk, hvor forhjulstrækkeren har 218 hk.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk