Med hele tre modeller i top-10 fortsætter Ford ufortrødent i front af varebil-feltet på de danske landeveje.

Det viser den seneste opgørelse fra Nordania Leasing, som har fundet de mest populære varebiler fra 2021.

Pokalen går til ovalen. Igen, igen

Modellerne fra Ford med det ovalformede logo på fronten fejer al konkurrence af banen med en samlet markedsandel på mere end 50 procent og hele tre forskellige modeller på top-10-listen – heriblandt de to øverste podiepladser.

”De seneste fem år har Ford siddet solidt på tronen. Særligt Transit Custom er både køreoplevelsesmæssigt og praktisk en helstøbt varevogn, som dækker bredt og fås til attraktive priser. Så derfor er den naturligt et stort hit hos kunderne,” siger Jens Haarmark Nielsen,  chef for Fleet Management hos Nordania

Elektriske varebiler i fremmarch

Det er altså i særdeleshed For Transit Custom, der trækker det store læs hos kunderne i Nordania. Både dén og enkelte andre fås også som plugin-hybrid, ligesom en stigende del af udvalget på markedet fås som fuld-elektriske varebiler.

Det gælder blandt andet den store Ford Transit, der snart fås som el-varebil.

Og selvom varebiler med ledning har udfordringer med at konkurrere med de konventionelle modeller, hvis man ser isoleret på indkøbsprisen, oplever Nordania alligevel en stigende efterspørgsel.

Tæt kamp i et stærkt felt

”Vi kan se, at varebiler med ledning begynder at blive populære, og det er der flere gode grunde til. Én ting er signalværdien over for kunderne, men lavere drifts- og brændstof-omkostninger spiller absolut også ind. Samtidig kan det være et effektivt værktøj til at nedbringe virksomhedens CO2-udledning, som kan spille en rolle, hvis man vil kunne byde ind på opgaver og udbud, hvor bygherre kræver dokumentation for klimaindsatser,” siger Jens Haarmark Nielsen.

Selvom Ford synes som det naturlige valg i klassen, er der trods alt en række andre stærke bud at finde i den aktuelle top-10, hvor kun enkelte biler adskiller modellerne fra tredje- til syvendepladsen.

MAN TGE imponerer

Blandt dem finder vi de velkendte VW-modeller, Caddy og Transporter, der naturligvis har sikret sig en plads blandt de mest populære varevogne. Det samme har Sprinter fra Mercedes-Benz, som sammen med Vito-modellen repræsenterer mange nye stjerner på vejene.

”Der er tæt kamp om pladserne med meget få marginaler mellem modellerne i midterfeltet. Mercedes Sprinter er værd at fremhæve som en vellykket premium-varebil, der nyder stor popularitet, men den må lidt overraskende se sig overhalet indenom af MAN TGE, som har sikret sig en imponerende fjerde plads,” siger Jens Haarmark Nielsen.

Nordania top-10 2021:
1. Ford Transit Custom
2. Ford Transit
3. Renault Trafic
4. MAN TGE
5. Mercedes Sprinter
6. VW Transporter
7. VW Caddy
8. Mercedes Vito
9. Renault Master
10. Ford Transit Connect

Nordania top-10 2020
1. Ford Transit Custom
2. Ford Transit
3. VW Caddy
4. Renault Trafic
5. MAN TGE
6. Renault Master
7. Ford Transit Connect
8. VW Transporter
9. Renault Kadjar
10. Mercedes Sprinter

Nordania top-10 2019:
1. Ford Transit Custom
2. Renault Master
3. Renault Trafic
4. VW Caddy
5. VW Transporter
6. Ford Transit Connect
7. Ford Transit
8. Mercedes Sprinter
9. MAN TGE
10. Peugeot Partner

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk