Fremgang i juni og tilbagegang i juli. Det danske varebilssalg fortsætter med at være ustabilt – og selv om man hos DBI, De Danske Bilimportører, DBI, forventer et større behov hos erhvervslivet for at skifte de gamle køretøjer ud, så er der fortsat en usikkerhed at spore – som om finanskrisen ikke helt har sluppet sit tag.

1.639 nye varebiler i juli svarer til en nedgang på 6,4 pct. fra juli 2012. Dermed ligger det samlede salg i årets første syv måneder 2,9 pct. under niveauet fra juli 2012. Men meget bedre end i 2010.

Frem og tilbage
”Varebilssalget fortsætter sin tendens med måned for måned at skifte mellem fremgang og tilbagegang. Overordnet set står dog tilbage, at markedet efter syv måneder er knap tre procent under sidste års niveau. Markedet udvikler sig relativt stabilt, men har lagt sig lidt under niveauet fra sidste år frem for lidt over, som vi oprindeligt havde forventet. Tilbagegang er ikke godt, men vi forventer et stigende behov for udskiftning af de kommercielle køretøjer og forventer derfor et marked for hele året på niveau med sidste år,” siger adm. direktør i DBI, Bent Mikkelsen.  

Haft det svært
Salget af lastbiler faldt i juli med 11,8 pct. Det blev til 253 nye køretøjer – 287 biler færre end samme periode i fjor. For året til dato drejer det sig om en tilbagegang på 19,3 pct. sammenlignet med i fjor. Tallene i år er dog også her klart bedre end 2010-tallene.

“Som vi har set det gennem efterhånden ganske lang tid, så har lastbilsmarkedet også i juli haft det svært. Tilbagegangen på 11pct. er mindre end forventet, men vi oplever fortsat et marked under betydeligt pres og selvom det er positivt, at nedgangen trods alt mindskes, så forventer vi tidligst en stabilisering i 1. halvår af 2014,” siger Bent Mikkelsen.  

Personbilerne standsede op
Optimismen fik også et lille skub, når det gælder personbiler – med 14.319 nye biler, var det 14,4 pct. mindre end samme periode i fjor – og det første fald i år. Det samlede salg af personbiler i årets første syv måneder er dog fortsat 5,2 procent højere end i den tilsvarende periode sidste år. Men det alligevel rynkede øjenbryn i branchen.

”Vi oplever at markedet, sammenlignet med juli 2012, bremser lidt op. Det er naturligvis aldrig godt med en tocifret tilbagegang, men når det så er sagt, så er det værd at være opmærksom på, at netop juli 2012, var en exceptionel god måned og, at salget i år fortsat ligger pænt over juli 2011, der på daværende tidspunkt var på vej til at blive rekordår, siger Bent Mikkelsen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk