Omkring Nytår kommer der vished for, hvilke bilmærker og -modeller, der har solgt mest i det forgangne år.

Mest solgte personbilsmodel er således Peugeot 208, men tæller man alle biler i alle segmenter med – også varebiler – så er den bedst sælgende bilmodel i 2022 Ford Transit Custom.

Transit Custom har ligget forrest hele året for varebiler – ligesom de otte foregående år. I 2022 blev det til 4.271 enheder af Custom på tværs af segmenter – ifølge bilstatistik.dk.

Kuga endte på samlet 4.080 enheder.

Kuga forbi 208

Ifølge Ford går SUV-modellen Kuga endda forbi Peugeot’en – og op på anden pladsen – for Kuga ligger også lunt som varebil. Samtidig med, at den er den mest solgte plug-in-hybrid bil i Danmark i 2022 med 2.191 enheder – lidt mere end 1.000 foran nummer to.

Det er tredje år i træk, at Ford Kuga Plug-in Hybrid opnår titlen. I den periode er der solgt knap 14.000 enheder af den populære plug-in hybrid.

Markedet for plug-in hybrider, og ikke mindst elbiler, har udviklet sig med rekordfart gennem de tre år, og det samme har det stadig voksende udbud af elektrificerede biler.

Elektrisk Custom i år

Ford regner helt sikkert med, at fremtiden er elektrisk, og ambitionerne er da også store. Inden udgangen af 2024 forventer Ford at have lanceret ni elektriske bilmodeller.

Allerede i år kan kunderne se frem til afsløringen af Fords næste elektriske personbil, mens varebilskunderne kan se frem til E-Transit Custom – en elektrisk udgave af Transit Custom.

VW største bilmærke

Men mest solgte bilmærke i Danmark er dog ikke Ford – men Volkswagen, der importeres af Semler gruppen.

Det tyske bilmærke vandt for 12. år i træk med 17.141 styk nye Volkswagen og en markedsandel på 11,6 pct. mod 10,5 pct. året før.

ID.4 elbil nummer ét

Salget af elbiler stiger også – og mest solgte elbil på tværs af segmenter i fjor blev Volkswagen ID.4 – og det blev til 227 ID.4 Van. Dertil skal lægges 2.322 personbilsudgaver af ID.4. I alt 2.549 enheder.

Vi danskere købte 30.830 nye elbiler i 2022 – og de 5.210 af dem var en Volkswagen, og med en markedsandel på 16,9 pct. blev mærket også det mest solgte i elbilsegmentet.

El-personbil nummer ét

Škoda Enyaq iV – som også importeres af Semler gruppen – har primært som elektrisk personbil ligget nummer ét det meste af året – og løb også med den totale sejr.

Af de før nævnte 30.830 elbiler fordelt på 55 forskellige modeller var 2.431 af dem en Škoda Enyaq iV.

Toyota største e-spiller

Elektrificerede personbiler som hybrid, plug-in hybrid, el og brint udgør altså en stadig stigende andel af bilsalget i Danmark.

45 procent af de nyregistrerede personbiler i Danmark i 2022 var således elektrificerede, hvilket er fem procentpoint højere end det tidligere rekordår 2021 – ifølge De Danske Bilimportører.

Den største spiller på markedet for elektrificerede personbiler i Danmark i 2022 blev Toyota. Her fik 8.617 kunder leveret deres fabriksnye hybridbil, plug-in hybridbil, elbil eller brintbil.

Samlet 9.066 e-biler i 2022

De elektrificerede personbiler tegnede sig for 67 procent af Toyotas samlede salg i 2022 svarende til, at to ud af tre nyregistrerede Toyotaer havde mulighed for elektrisk fremdrift.

Regner man også varebiler med, trillede der i alt 9.066 elektrificerede biler ud fra Toyota-forhandlerne i løbet af 2022, hvilket var 2.300 flere end bilmærket, der solgte næstflest elektrificerede biler i Danmark.

Toyota er også det bilmærke, der har flest elektrificerede personbiler indregistreret i Danmark samlet set. Der kører således lige nu 42.893 hybridbiler, plug-in hybridbiler, elbiler og brintbiler med Toyota-logo i Danmark ud af i alt 260.931 enheder.

Det betyder, at hver sjette elektrificerede personbil i Danmark er en Toyota.

Yaris Cross Hybrid

Toyotas mest populære elektrificerede model var crossover-modellen Toyota Yaris Cross Hybrid, som ikke skal lades op med ladestik for at kunne køre på el.

Yaris Cross Hybrid lader nemlig selv under kørslen primært ved at opsamle bremseenergi, som så kan bruges til fremdrift af bilen enten udelukkende på el med slukket benzinmotor eller på en kombination af benzin og el.

Lastbilstal er på vej

Hvem der har solgt fleste lastbiler i 2022, har De Danske Bilimportører endnu ikke meldt ud.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk