Københavns Kommune indfører nu flere parkeringspladser til varebiler. Det har i takt med at der er kommet flere privatbiler i byen været sværere for bl.a. håndværkere at finde plads til deres varebiler.

Enhedslisten, SF, Venstre og Alternativet i København foreslår derfor nu, at kommunen skal undersøge og komme med forslag til, hvor der er behov for at ændre eksisterende p-pladser til erhvervsparkeringspladser.

Partierne mener, det er nødvendigt at nedbringe biltrafikken i København, så der bliver bedre forudsætninger for at afvikle den nødvendige biltrafik for erhvervslivet.

Lettere at få besøg af håndværkere

Det skal derfor sikres, at der er ledige parkeringspladser til de erhvervsdrivende, som ikke kan undvære en bil for at klare deres opgaver, og derfor foreslår forslagsstillerne at øge antallet af erhvervsparkeringspladser.

”Adskillige dele af erhvervslivet har efterspurgt forslaget, og derfor er jeg glad for, at vi nu kan tage et skridt mod at opfylde ønsket, som forhåbentlig også gør det lettere for københavnerne at få besøg af en håndværker, siger Line Barfod, Københavns teknik- og miljøborgmester (EL).

Ventes vedtaget på torsdag

Selvom flere og flere håndværkere udskifter deres store benzin- eller dieseldrevne biler (som dog kun kan parkere gratis resten af året), med enten mindre biler eller elektriske ladcykler, har hovedstadsområdets erhvervsliv stadig store behov for at kunne finde ledige parkeringspladser i København.

Forslaget forventes vedtaget i Borgerrepræsentationen kommende torsdag.

Se på placeringen af p-pladser

Hvis der ikke justeres på ordlyden, skal Teknik- og Miljøforvaltningen og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen med inddragelse af andre relevante forvaltninger og interesseorganisationer udarbejde et forslag til, hvordan behovet for erhvervsparkeringspladser kan dækkes ved at konvertere eksisterende p-pladser, og hvordan placeringen af de nuværende erhvervsparkeringspladser kan justeres, så de dækker behovet bedst muligt.

DI Byggeri Hovedstaden er med

Det arbejde bidrager Dansk Industri gerne til. Ifølge bestyrelsesleder for DI Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou er der nemlig et stort behov for flere dedikerede p-paladser til erhvervslivet.

Når håndværkere i København kører rundt i deres biler med værktøj og materialer og forgæves leder efter en parkeringsplads, så bliver det dyrere for kunderne i København at få håndværkere ud.
Han peger på, at DI Byggeri Hovedstaden har været meget tilfredse med, at Københavns Kommune i dag har øremærkede håndværkerparkeringspladser.

Er daglig hjælp

De er en daglig hjælp og har betydet, at det er blevet nemmere for håndværkerne at finde en parkeringsplads tæt på de lokationer, hvor de skal udføre deres opgaver.

”Men vi kan også høre, at der er brug for flere øremærkede håndværkerparkeringspladser, så det fortsat bliver lettere at finde en parkeringsplads for håndværkerne. Derfor hilser jeg forslaget fra teknik- og miljøborgmesteren og andre partier meget velkomment. Endnu flere øremærkede håndværkerparkeringspladser vil være en kæmpe hjælp for håndværkere i København,” siger Mads Raaschou.

Kun med gule dummerplader

I København er der reserveret parkeringspladser til erhvervskøretøjer med gule nummerplader. Køretøjer på hvide nummerplader eller papegøjeplader må ikke benytte pladserne, selvom køretøjet også anvendes til erhverv.

Motivering:

Det er vigtigt at sikre gode forudsætninger for den nødvendige erhvervstrafik i København. Det er fx vanskeligt for mange håndværkere at finde parkeringspladser i dele af byen, når de udfører opgaver for københavnerne.

Det koster for både miljøet, virksomheden og kunden, når en håndværker skal cirkle rundt for at finde en parkeringsplads til varevognen i nærheden af, hvor arbejdet skal udføres.

Og det koster dyrebar arbejdstid for f.eks. udkørende læger eller hjemmepleje, som de ellers kunne være have brugt hos borgerne.

Det kræver et vedholdende blik fra kommunens side at sikre, at der også er tilgængelige parkeringspladser for den nødvendige erhvervstrafik, herunder kommunens.

Forvaltningerne skal høre relevante erhvervsorganisationer og øvrige forvaltninger, der kan være påvirket af udfordringer med at finde p-pladser i forbindelse med udførelse af deres arbejdsopgaver.

Se et kort over de nuværende pladser her: https://www.kk.dk/borger/parkering-trafik-og-veje/parkering/erhvervsparkering

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk