Salget af nye varebiler steg i april til 2.154 nye køretøjer. Det er en fremgang på 3,1 pct. i forhold til april 2013. Det er fortsat Ford Transit, der sælger bedst med 11,4 pct. markedsandel efterfulgt af VW Transporter med 9,8 pct. og Mercedes-Benz-Sprinter med 7,1 pct. Derefter er der et pænt spring til de næste i rækken

”Varebilssalget er næsten udelukkende til erhvervslivet og er derfor normalt endnu mere påvirket af påsken end personbilerne. At vi ser en – om end beskeden – fremgang i april er dermed med til at cementere den stærke og positive vending, vi har set varebilsmarkedet tage i 2014,” siger administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen.

Lille fald i lastbil-salg
Indregistreringen af nye lastbiler faldt i april med 4,8 pct. i forhold til samme måned sidste år. Der blev indregistreret 297 nye lastbiler – et fald fra 312 i april 2013.  

Den store interesse for at købe de billigere lastbiler med Euro 5 miljønorm sidste år har dog betydet en umiddelbar mætning af markedet. Siden årsskiftet har lastbiler skulle opfylde den nye Euro 6 norm.

“Et fald på knap fem pct. virker umiddelbart voldsomt, men reelt er der tale om, at der er solgt 15 biler mindre end i april 2013. Når vi tager påsken samt almindelige forskydninger i betragtning, er det at betragte som en relativt flad og stabil udvikling – og vi forventer derfor også, at den positive udvikling, vi så i marts, vil vende tilbage og kendetegne de kommende måneder”, siger Bent Mikkelsen.  

Småbiler dominerer stadig
For personbiler fortsatte fremgangen fra årets første måneder. 16.511 nye kom personbiler ud på landevejene i april og det var en fremgang på 4,3 pct. sammenlignet med samme måned sidste år. Det er fortsat små biler, der er bestsellerne – med VW UP på førstepladsen – igen.

”Fremgangen i april er endnu en cementering af, hvor stærk efterspørgslen efter nye biler er i Danmark i øjeblikket. Der indregistreres normalt ikke så mange nye biler i påsken, og da påskedagene lå i april i år og marts sidste år, burde det principielt have ført til et svagere salg i april sammenlignet med sidste år. Når markedet det til trods vokser med over fire pct., er det endnu et eksempel på den historiske forandring, som bilmarkedet er inde i disse år og naturligvis en udvikling, som det er værd at glæde sig over”, siger Bent Mikkelsen.

På baggrund af fremgangen i årets første 4 måneder forventer Bent Mikkelsen, at også resten af 2014 vil udvikle sig stærkt.

”Vi fornemmer fortsat rigtigt meget aktivitet i markedet. I de kommende måneder er der en lang række nye modeller på vej, så alt i alt tyder det på en stærk udvikling også i resten af 2014”, siger Bent Mikkelsen.

Faktaboks:
Top 10 varebilsalg april:

Ford Transit: 189.
VW Transporter: 163.
Mercedes-Benz Sprinter: 117.
Opel Vivaro: 75.
VW Caddy: 75.
Citroën Jumper: 73.
Mercedes-Benz Vito: 70.
Fiat Ducato: 54.
Ford Transit Connect: 53.
Renault Master: 49.

Varesalg januar-april:

Ford Transit: 905.
VW Transporter: 551.
Mercedes-Benz Sprinter: 367.
Opel Vivaro: 326.
Renault Trafic: 326.
Mercedes-Benz Vito: 297.
VW Caddy: 256.
Fiat Ducato: 244.
Renault Master: 214.
Toyota Proace: 179.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk