En ny undersøgelse fra Applus Bilsyn viser stor opbakning blandt bilejere til nyt lovforslag fra Socialdemokraterne om at gøre vinterdæk lovpligtige til biler.

Selvom Socialdemokraternes forslag om at indføre et krav om vinterdæk indtil videre ikke møder opbakning fra alle partier, så viser ny undersøgelse, at 61 procent af danske bilister støtter op om forslaget.

Spurgt 2.589 bilister
Applus Bilsyn har spurgt 2.589 danske bilister, hvorvidt de støtter et lovforslag om at gøre vinterdæk lovpligtige til biler og varebiler.

61 procent svarer ja, mens kun 12 procent siger nej. 27 procent svarer måske.

Sikker og hurtig trafik
“Ca. 80 procent af bilisterne kører med vinterdæk. Vi oplever, at danske bilister lægger stor vægt på sikker og nem kørsel. Er der sne og is, så kan biler uden vinterdæk sænke hastigheden i trafikken. Samtidig kan det være sværere at bremse. Det kan forklare den store opbakning til at indføre et eventuelt krav til vinterdæk,” siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Applus Bilsyn anbefaler generelt bilister at køre med dæk med minimum 3 mm slidbane i stedet for de 1,6 mm, som loven foreskriver.

Kun krav ved glat føre
Ifølge Socialdemokraterne skal det være lovpligt for lastbiler og busser at køre med vinterdæk. Kravet skal kun gælde andre typer biler i glat føre.

?Det vil sige, at man godt kan beholde sommerdækkene på om vinteren, men så må man altså ikke køre ud, når vejene er glatte. Gør man det så alligevel, skal det være forbundet med en bøde,” udtaler Rasmus Prehn (S) til TV 2.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk