Seks danske medier har indledt et samarbejde på tværs af daglig konkurrence – for at udpege de varebiler på det danske marked, som er lige et hak bedre end mange konkurrenter.

Det er medierne Bursd.com, Byg Tek, Licitationen, Mester & Svend, Mester Tidende, Voty.dk, der er gået sammen om at præsentere de varebiler, der – som det hedder – er lidt bedre end andre gode varebiler.

For at kunne komme på listen over de varebiler, der har fået betegnelsen ”Gul og Godkendt”, skal pågældende køretøj selvfølgelig være udstyret med sikkerhedsudstyr, der som minimum svarer til dagens standard for tidspunkt for tildeling af godkendelsen.

Mange aspekter
Der bliver vurderet på daglig komfort for den eller de personer, som skal bruge bilen professionelt mange timer hver dag – nyttelast, læssehøjde, adgangsforhold, motorydelse, trækkraft, og støjniveau vil også være med i den samlede vurdering. Det eneste, der ikke har betydning for de seks mediers anerkendelse, er bilens listepris.

I løbet af de kommende måneder vil de nye Euro 6 biler bliver målt og vejet, og hvis nogle biler udmærker sig i de respektive klasser, vil de dukke op på listen, som løbende bliver opdateret.

Særlig udmærkelse
I praksis kan der blive tale om særlig udmærkelse til en enkelt varebil i et helt modelprogram, eller fra en given motorstørrelse/type og større.

Eksempel: Bedford CF 3,0 180 HK 7-dørs får betegnelsen Gul og Godkendt, mens det øvrige modelprogram ikke modtager anerkendelse.

Før en bil kan komme på listen over de særligt gode varebiler, skal de seks medier være enige om bilens særlige fortrin, men godkendelsen kan også være vejledende for køb af brugt varebil allerede fra start.

Importør kan benytte logoet
Når det nye Gul og Godkendt bliver offentliggjort af de seks medier, vil der samtidig blive offentliggjort en liste over lidt ældre eller meget nye varebiler, som har udmærket sig i særlig grad.

Denne liste, samt det nye logo, kan benyttes af de varebiler, som er lidt bedre end andre gode varebiler. Listen vil blive offentliggjort samtidig med den internationale udstilling for kommercielle køretøjer (IAA), der afholdes i Hannover i denne uge.

Varebiler, der kan opnå betegnelsen Gul og Godkendt af de seks medier, må maksimalt have en totalvægt på 3.500 kg.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk