Volkswagen Nutzfahrzeuge i Hannover spænder nu buen ekstra hårdt – og lancerer en ny topmodel i Amarok serien – med 224 hestes V6 Euro 6 maskine med et moment som en lastbil på 550 Nm ved kun 1.500 omdrejninger. Det er 130 Nm mere i moment end den tidligere topmodel.

I stedet for en 2-liter motor, bygger V6’eren på en 90 graders 3-liter motor (2.967 ccm). Samtidig sikrer lavere omdrejningstal en bedre brændstoføkonomi på 13,2 km/l i snit. Det svarer til 199 gram CO2 pr. km. Der er valg mellem manuel gearkasse eller 8-trins automat-gearkasse.

3-liter maskinen vil desuden kunne fås med 163 hk og 204 hk. Det nye motorprogram vil være tilgængeligt fra udgangen af september i år – eller lige efter IAA transportmessen i Hannover.

Tre udgaver
Der bliver desuden tre versioner af Amarok – en baghjulstrukken udgave samt to 4Motion udgaver: dels en baghjulstrukken, hvor man tilkobler forakslen i kombination med en manuel gearkasse – og dels med permanent firehjulstræk i kombination med et Torsen differentiale med 8-trins automatgearkasse.

Nyt er Servotronic styretøj, som bliver standard i Europa. Et mere præcist styretøj på landevej og i terræn.

Nyt sikkerhedssystem
Til de ekstra kræfter følger 17 tommer skivebremser til forakslen og 16 tommer skivebremser til bagakslen til V6 udgaven. Standard er også sikkerhedssystemet ”Post-Collission Braking” – hvor systemet ved et uheld sørger for at bilen er bremset, så den ikke løber løbsk, hvis chaufføren er bevidstløs eller opmærksom.

Samtidig har VW strammet op på designet – så det følger nyeste VW trend. Nyt er også instrumenteringen og nye ergonomisk velformede sæder.

Aventura specialudgave
Bilen måler 5,25 meter i længden og 2,23 meter i bredden inklusive spejle. En særlig sportsdesignet udgave med karosserifarver spoiler får tilnavnet Aventura. Den går ind over ladfladen, der er oplyst til 2,52 kubikmeter i Double Cab udgaven. Bilen fås med en række hard-tops og overdækninger.

Nyttelasten er over et tons – og hjulkassernes udformning sikrer, at man kan laste bilen med en Euro-palle på den brede led. Trailervægten på den nye Amarok er op til 3,5 tons.

For at indpakningen skal være komplet, får Amarok 20 tommer alufælge i Aventura modellen. Udstyret tæller også bakkamera, bi-xenon lygter, LED kørelys og LED belysning ved trinbræt og nummerplade. Priser kendes først til efteråret.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk