Volvo FH i nyeste generation har netop fået en international produktdesignpris – den meget anerkendte if pris.

2.000 gæster fra den internationale verden inden for design, medier, handel og politik forventes i dag at fejre vinderne af If-priserne i München, Tyskland.

Gravemaskinen ECR88D fra Volvo Entreprenørmaskiner vandt også en If-pris, så Volvo-koncernen har dobbelt grund til at fejre.

If priser gennem 60 år
If produktdesignpriserne anerkender enestående design og har gjort det gennem 60 år. Kun de allerbedste designløsninger i 17 forskellige kategorier bliver valgt ud af den internationale jury.

Den nye Volvo FH blev tildelt prisen i kategori 1: transportdesign og specialkøretøjer.

Kriterierne som blev bedømt var designkvalitet, innovation, miljøpåvirkning, funktionalitet og sikkerhed.

Høj kvalitet hos deltagerne
Juryens ordførende professor Fritz Frenkler udtalte, at han var imponeret over bidragenes gennemgående høje kvalitet, glæden ved innovation og det mod, som producenterne har udvist ved at forfølge egne designløsninger.

”Prisen er et resultat af flere års hårdt arbejde. Den er en hyldest til den kreativitet og innovative ånd, der er hos Volvo Trucks,” udtaler Rikard Orell, designchef hos Volvo Trucks.

Positive sider
FH har brændstofbesparende teknik, effektiv ergonomi, gode køreegenskaber samt passive og aktive sikkerhedsfunktioner.

 

”Da vi skabte den nye Volvo FH blev der lagt stor vægt på design og emotionelle aspekter i lastbilen, noget som sædvanligvis ikke har høj prioritet ved udviklingen af lastvogne. Det har resulteret i en lastvogn, som er perfekt til både arbejde og hvile,” siger Rikard Orell.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk