Volvos alsidige FM-model præsenteres nu officielt – efter nogle spændende paparazzi uger, hvor Volvo havde sendt bilen rundt på Europas landeveje. Her var lastbilen jaget vildt af fotografer, der ville have de første billeder af nyheden.

Nu går Volvo så i marken med bilen, der præsenteres for offentligheden på den internationale transportmesse Commercial Vehicles Show i Birmingham i den anden uge af april måned.

Levering sidst på året
Produktionen indledes i september, men allerede i juni måned kan kunderne bestille bilen hos deres forhandlere. Levering til danske kunder vil formentlig ske sidst på året.

FM har været meget populær blandt kunder i hele Verden på grund af sin fleksibilitet.

Den bruges både til distribution, regionalkørsel og blandt entreprenører.

Blandt de nye funktioner er et forbedret førerhus og Volvos dynamiske styring, der første gang blev vist på den nye FH-lastbil, der netop nu er leveret til de første kunder.

Bedre retningsstablitet
Med Volvo Dynamisk Styring er der er skabt et mere sikkert, komfortabelt og behageligt arbejdsmiljø. På motorvej giver det dynamiske styresystem en forbedret retningsstabilitet. Ved lave hastigheder kan en selv tungt lastet styres helt ubesværet.

Den forbedrede affjedring er endnu en opgradering, der er med til at give gode køreegenskaber.  Kørslen bliver mere sikker med den forbedrede krængningsstabilitet.

For at forbedre brændstofeffektiviteten kan I-See-systemet, som også er hentet fra FH serien, reducere brændstofforbruget med op til fem procent.

Fordele for opbyggere
FM har fået en lavere vægt, nye akselkonfigurationer, et mere fleksibelt chassis og klare brugerflader for karosseri-opbyggerne. Det betyder, at kunden kan skræddersy den optimale lastvogn til sine opgaver.

Volvo byder også til FM-kunder muligheden for at bestille avancerede teleløsninger til overvågning af komponenter.

Helt nyt er muligheden for at downloade den nye mobil-App “My Truck”, som gør det muligt for chaufføren at fjernstyre og overvåge nogle af lastvognens funktioner.

App-funktioner
App-funktionerne omfatter bl.a.: Fjernbetjent aktivering af kabinevarmeren – hvis lastvognen er udstyret med en kabinevarmer, kan den startes direkte eller tidsindstilles med appen.

Desuden er der et “info-systeml”, som giver chaufføren adgang til en række oplysninger: aktuelle niveauer for diesel, AdBlue, motorolie, kølevæske og sprinklervæske samt status for batteri og lys.

Endelig kan man få at vide, om lastvognens døre er låste eller ej – og der er tillige en alarmstatus, så chauffører via sin mobiltelefon får besked, hvis alarmen aktiveres.

Fordeling af lastens vægt
Volvo FM kan også specificeres med et system, der gør chaufførens arbejde lettere, også uden for førerhuset. Med den trådløse fjernbetjening kan chaufføren se vægten, og hvordan den er fordelt på ladet.

Fjernbetjeningen gør det også muligt at udføre en række andre opgaver, uden at det er nødvendigt konstant at skulle stige ind og ud af førerhuset”

Miljøet i førerhuset er som i FH designet med fokus på chaufføren. Med andre ord en ergonomisk korrekt arbejdsplads – nu med bedre plads til chaufføren og mere opbevaringsplads end nogensinde før.

Bedre ergonomi
Det nye førersæde kan vippes yderligere fire grader fremad, og ryglænet er nu 10 mm smallere end før. Det giver flere indstillingsmuligheder og en bedre kørestilling, især for høje chauffører.

Det nye sædedesign giver også bedre støtte i lænden og siden, og der er mere benplads, fordi tændingen er flyttet til instrumentpanelet.

Det fleksible kontrolmodul i førerhuset kan omfatte mange forskellige knapper og kontakter. Et eksempel på dette er muligheden for at betjene I-Shift-gearkassen med fire knapper i stedet for den konventionelle gearstang ved siden af førerstolen.

Advarsel mod frontkollission
Den nye Volvo FM kan også udstyres med det radar-/kamerabaserede chaufførassistentsystem Advarselssystem mod frontalkollision (FCW).

Man kan bestille sin FM lastbil med teleløsninger til overvågning af slid samt tilstanden af bestemte, vigtige komponenter.

Derfor kan Volvo Trucks tilbyde kunderne en ”Guld-kontrakt” – herunder en garanti for maksimal driftstid.

Overvågning fra værkstedet
Værkstedet kan via computer overvåge den faktiske slitage på en række af lastvognens komponenter.

Det betyder, at det kan kontakte transportvirksomheden i god tid for at planlægge et serviceeftersyn, når det passer bedst.

Den nye FM lanceres med et udvalg af 11- og 13-liters motorer. Alle versioner overholder de kommende Euro 6-krav, der træder i kraft i starten af 2014. D13 fås fra 420 til 500 hk, mens D11-motorer fås fra 330 til 450 hk.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk