(BORÅS)

Volvo Trucks tilbyder nu deres FH serie i XXL udgave med et 25 centimeter længere førerhus, der betyder en tilsvarende bredere og mere komfortabel køje for chaufføren.

Hvis man ikke lige har behov for lastbiler med ultra korte førerhuse, så har Volvo Truck måske løsningen med deres nye Globetrotter XXL førerhus.

Philips konceptet

Mange husker måske tilbage til 80’erne, hvor mange virksomheder ville have korte førerhuse for at få plads til længere lasteflader – kendt som Philips konceptet, fordi den hollandske fabrik ville optimere deres transporter ekstremt.

Her skulle chaufføren nærmest være i jockey størrelse for at få plads bag rattet – og ydermere måtte sove i en boks over førerhuset.

I USA er man gået den anden vej, da der ikke er de samme restriktioner for totallængder for førerhuse – så chaufføren nærmest har hele sin dagligstue med bag førerhuset på super trucken.

Behageligere hverdag

Volvo Trucks har blot ønsket at gøre hverdagen mere behagelig for de chauffører, der har mange overnatninger i førerhuset – typisk eksportchaufføren.

Så man har gjort førerhuset helt præcist 25 centimeter længere – og det er, hvad køjen i førerhuset så er blevet bredere. Man kan næsten kalde det en fransk ”Grand Lit” til lastbiler, hvor man måske kan invitere kæresten med ned under dynen.

600 liter mere plads

I hvert fald En meget større og behageligere seng og 600 liter mere plads. Dette er resultatet, når Volvo Trucks introducerer Globetrotter XXL til Volvo FH og FH16 – en udvidet version af det eksisterende XL førerhus.

Ved at flytte bagvæggen de 25 cm længere tilbage og forstærke med ekstra C-stolper, har Volvo Trucks tilføjet 600 liter ekstra plads i det nye XXL-førerhus uden at gå på kompromis med de strenge sikkerhedskrav.

Hæve- og sænkefunktion

Det nye førerhus vejer 145 kilo mere end det eksisterende XL førerhus.

Den nye seng er som nævnt 25 cm bredere og 13 cm længere end sin forgænger. Den øverste del af madrassen er dækket af polyetherskum, som tilpasser sig førerens krop.

Sengen kan bestilles med en hæve- og sænkefunktion, som yderligere øger fleksibilitet og komfort.

Produktiv og sikker chauffør

”Dette er vores mest rummelige og komfortable førerhus nogensinde. Det giver chauffører, der er ude i flere nætter ad gangen, mulighed for at tage flere personlige ejendele med sig og også få en rigtig god nats søvn. Dette er vigtigt, fordi en veludhvilet chauffør er en produktiv og sikker chauffør”, siger Claus Jensen, produktchef hos Volvo Trucks Danmark.

Opbevaringsrummet under sengen kan rumme 50 liter ekstra i begge sider og kan nemt nås både indefra og udenfor førerhuset.

Det nye XXL-førerhus kan bestilles til FH med akselkonfigurationerne 6×2 og 6×4.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk