(Hannover)

Der er ”come back” for Volkswagen i år. For andet år I træk vinder man titlen Van of the Year med den nye VW Crafter, hvor det i fjor var euro 6 udgaven af Transporter T6, der vandt – bl.a. takket været en fremragende 150 hk udgave.

Når det gælder Crafter er der tale om en totalt nyudviklet varebil, der bygges på en nyopført fabrik i Polen.

0-serie modeller
VOTY.dk’s udsendte har som dansk repræsentant for Van of the Year juryen prøvet flere 0-serie modeller af den nye Crafter på sydtyske landeveje – og jeg er begejstret over bl.a. køreegenskaber, de nye motorer, det høje sikkerhedsniveau og komfort.

2017 kåringen har fundet sted i aften forud for åbningen af den internationale IAA transportmesse i Hannover.

10 varebiler deltog i konkurrencen fra begyndelsen – alle biler, som er lanceret i Europa det seneste år. 24 fagjournalister fra lige så mange lande danner juryen.

12 points forskel
VW Crafter vandt med 101 point foran PSA/Toyota-trillingerne, der opnåede 12 point mindre – og med den opdaterede Euro 6 Iveco Daily på tredjepladsen. De to andre varebiler, der nåede finalerunden, var Ford Transit Custom med nye og ganske fremragende Euro 6 motorer – samt Hyundai H350.

Sammentællingen foregik på neutral grund hos UK Road Haulage Association (den britiske vognmandsorganisation).

Crafter kommer i fire basisudgaver – med tre længder og tre højder – samt valg imellem manuel eller automatisk gearkasse. Nyttelast op til 5,3 tons med trailervægt på 3,5 tons.

Prisen blev overrakt af juryformand Jarlath Sweeney fra Irland til dr. Eckhard Scholz, chef for VW Nutzfahrzeuge.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk