Online virksomheden Amazon har netop bestilt 1.800 el-varebiler hos Mercedes-Benz.

Der er tale om 1.200 elektriske udgaver af varebilen Sprinter og 600 udgaver af varebilen Vito. Det er den største enkelte kontrakt med el-varebiler, som hidtil er indgået.

Det skriver det tyske bil-tidsskrift Automobilwoche.

Lover rene biler hurtigere

Samtidig har Mercedes indgået aftale med Amazon om at tilslutte sig ”The Climate Plegde” – som blev grundlagt af Amazon sammen med ”Global Optimism.” hvor man forpligter sig at opfylde klimaaftalen fra klimatopmødet i Paris – men 10 år før planlagt, nemlig i 2030 i stedet for 2040.

Med strategien “Ambition 2039” har Mercedes allerede sat sine klimamål –  bl.a. at bringe sin bilflåde ud på markedet hel CO2-neutral.

Grøn værdikæde

Det vil bl.a. sige en forøgelse af elektriske køretøjer. Men også at sikre en grøn værdikæde fra udvikling over underleverandører og til de færdige produkter.

For Amazon handler det om at indføre lokalt emissionsfrie levering af pakker. De 1.800 elvarebiler skulle blive leveret allerede i indeværende år.

Første serie-producerede el-varebil

I mange år var 50 elektriske Vito E-Cell varebiler, som Post Danmark købte i 2013, fabrikkens største handel med el-varebiler i Europa på én gang. Købet kom efter et to-årigt forsøg med bilen på Bornholm.

Vito E-Cell var ved præsentationen i 2011 verdens første serieproducerede el-varebil.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk