Den hollandske lastbilsproducent DAF introducerer nu deres CF Electric med fordoblet rækkevidde, så den nu når 200 kilometer på en opladning.

Lastbiler kører med e-power-teknologi fra ligeledes hollandske VDL, der i nyeste generation omfatter batterier med en vægtreduktion på 700 kg, som kan omsættes direkte til højere nyttelast.

DAF er førende inden for udvikling og salg af 100 pct. elektriske lastbiler. Felttests af de første modeller af CF Electric begyndte allerede i 2018 hos hollandske og tyske kunder, hvorefter anden generation – udstyret med ny software og et nyt instrumentbræt – blev lanceret sidste år.

Trækker og forvogn

DAF CF Electric er velegnet til nulemission og stille brug i byområder, herunder generelle distributionsbehov, forsyning af supermarkeder og indsamling af affald.

DAF tilbyder i øjeblikket CF Electric som en 4×2 trækker (vogntogsvægt: 37 tons) og som en 6×2 forvogn med styret bogieaksel for maksimal manøvredygtighed (totalvægt: 28 tons).

Gennemprøvet teknologi

Den nyeste generation af CF Electric lastbiler bygger på tidligere generationers dokumenterede pålidelighed og brugervenlighed.

En ny tilføjelse til den nuværende generation er litium-ion-batteripakken med en kapacitet på 350 kWh (315 kWh effektiv kapacitet).

Batteriet er konditioneret, hvilket betyder, at temperaturen altid forbliver mellem 25 og 40 grader celsius, uanset vejret, hvilket sikrer batteripakkens holdbarhed og konstante ydeevne.

500 elektriske kilometer

Takket være batteripakkens øgede kapacitet – som bevarer de samme dimensioner – har CF Electric nu en rækkevidde på over 200 kilometer. Det er en fordobling i forhold til tidligere generationer.

Fuld opladning af batteriet udføres normalt på vognmandsforretningens adresse og tager ca. 75 minutter ved hjælp af en ladestation med en kapacitet på 300 kilowatt.

Ved at genoplade batteriet under af-/pålæsning eller i chaufførens pause er det muligt at køre op til 500 fuldt elektriske kilometer om dagen i DAF CF Electric. Det er fordelagtigt med hensyn til lastbilens produktivitet og effektivitet.

Specifik rådgivning

Brug af elektriske lastbiler kræver en specifik tilgang fra kundens side. Derfor tilbyder DAF sine kunder support via avancerede rute-simuleringsmodeller for at hjælpe med at udvikle den mest effektive planlægning for lastbilen, herunder nyttige råd om smart og effektiv genopladning af batteriet.

DAF tilbyder også rådgivning – sammen med udvalgte leverandører så som VDL – om den optimale opladningsinfrastruktur.

Kan bestilles fra september

CF Electric med udvidet rækkevidde vil være tilgængelig for bestilling i september, og leveringen forventes at starte i begyndelsen af 2021.

“Med den øgede rækkevidde styrker den nye CF Electric vores position inden for elektrisk vejtransport. Denne lastbil er udviklet som reaktion på den stigende efterspørgsel efter bedre luftkvalitet i vores byer og lavere CO2-emissioner. 500 fuldt elektriske kilometer om dagen er noget, transportørerne virkelig kan arbejde med,” siger Ron Borsboom, direktør for DAF Product Development.


DAF CF Electric | FT trækker – Tekniske specifikationer:
Chassis 4×2
Akselafstand 380 centimeter
Trækkerens vægt 9.000 kg
Elektromotor 210 kW
Moment 2000 Nm
Batterikapacitet 350 kWh (effektiv kapacitet på 315)
Rækkevidde for en helt opladet lastbil op til 220 km
Hurtigladende batterier 75 minutter (ved 250 kW)

DAF CF Electric | FAN forvogn – Tekniske specifikationer:
Chassis 6×2, bogieaksel
Akselafstand 380/420/460/480 centimeter
Forvognens vægt 10.200 kg
Elektromotor 210 kW
Moment 2.000 Nm
Batterikapacitet 350 kWh (effektiv kapacitet på 315)
Rækkevidde for en helt opladet lastbil op til 220 km
Hurtigladende batterier 75 minutter (ved 250 kW)

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk