Nissan Kadjar bliver en meget vigtig bil for den danske Renault-importør, når en lander herhjemme lige efter sommerferien.

Teknisk er den en kopi af Nissan Qashqai, som var den første Crossover bilmodel i Verden – en bil der har gået sin sejrsgang overalt. Også herhjemme – og hele 20 pct. af de solgte biler er gulpladebiler.

Man kan måske undre sig over, at Renault/Nissan alliancen ikke endnu hurtigere har benyttet den naturlige synergi-effekt ved at bruge fælles teknologien fra Qashqai. De har f.eks. fælles platform (Family Model Platform eller bare FMP).

Lige så vigtig som Captur
”Kadjar bliver også en meget vigtig gulplade-model for os. Den mindre søster Captur har virkelig overrasket med det store Van-salg med 349 solgte enheder i 2014. Også vores Clio Van sælger godt med 297 Van udgaver i 2014,” siger pressechef Søren Hyltoft fra Renault Danmark.

Mégane og Scénic er længere ned på listen – men det vil formentlig ændre sig i år, hvor de begge vil blive præsenteret i helt nye udgaver. Megane i efteråret- og Scénic vises måske på biludstillingen i Frankfurt, men er måske så først herhjemme i begyndelsen af 2016. Her vil en ny Laguna også se dagens lys. Og alle vil blive markedsført som gulpladebiler, som Renault herhjemme har stor fordel af.

Luksus-Van Espace
”Vi sørger for, at alle de biler, der kan godkendes med gule nummerplader, tilbyder vi også som Van’s.

Allerede i løbet af april forventer vi at lancere den nye Espace – en noget dyrere bil, men afgjort vigtig som gulplademodel,” siger Søren Hyltoft.

Samtidig vil Renaults nye dobbelt-turbo dieselmotorer finde ved til personbilerne efter premieren på Trafic varebils-modellerne.

Ny teknik til el-biler
Ny teknik har også fundet vej til Renaults elbiler Zoe og Kangoo – med rækkevidde til Zoe på op til 240 km. Man har skiftet teknikken fra tyske Continental ud med ny teknik fra Renault/Nissan selv. Ladning nu med 11 kW på to timer. Flådeejere er nu de eneste, der kan bestille f.eks. en Kangoo Z.E. med 43 kW.

Renaults søstermærke Dacia sælges også fint som Van’s – især Duster off road bilen. Men nu kommer også Dacias ægte varebil Dokker md motorer fra Renault – og til meget billige priser.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk