400.000 lastbiler er det blevet til fra 1980 til i dag på Leyland Truck’s nuværende produktionsanlæg i Lancashire i England. Det blev fejret forleden, da jubilæumsbilen, en XF 460 trækker, blev leveret til kunden Carr’s Flour i Cumbria i Nordengland.

Leyland Trucks’ nuværende anlæg blev etableret i 1980 og er et af Storbritanniens førende produktionsanlæg. Det er centrum for produktionen af DAF LF til kunder i og uden for Storbritannien.

Man fremstiller også højrestyrede DAF CF og XF modeller til det britiske hjemmemarked samt eksportmarkeder over hele verden.

Købt af DAF NV i 1987
DAF i NV Holland fik 60 pct. aktiepost i 1987. Men DAF NV gik konkurs i 1993 – men fabrikken fortsatte efter Management Buy Out. Amerikanske Paccar overtog fabrikken i 1998 efter at have reddet DAF.

Navnet Leyland har været anvendt siden 1907. Fra 2000 til 2006 byggede også den britiske lastbil Foden. Der er i dag knap 1.000 medarbejdere – rekorden er 24.500 lastbiler bygget i 2008. Halvdelen af produktionen eksporteres. Man har designet og bygget LF siden 2002, hvor den blev Truck of the Year.

Det tidligere DAF Bus-selskab blev købt af Volvo Trucks i 1988, men Volvo lukkede produktionen i 1993.

Vigtig milepæl
“Produktionen af lastbil nummer 400.000 er en vigtig milepæl for virksomheden. Det er først og fremmest en anerkendelse af de næsten 1.000 medarbejdere, der producerer lastbiler af højeste kvalitet til vores kunder”, siger Leyland Trucks administrerende direktør, Bryan Sitko.”

Carr’s Flour er en anerkendt leverandør af hvede indkøbt på nationale og internationale markeder og leveret til en bred vifte kunder, lige fra privatkunder og uafhængige bagere til store dagligvarekæder.

Køber kun britiske lastbiler
Selskabet har moderne forarbejdningsmaskiner, som behandler omkring 300.000 tons hvede om året. Til regional og national distribution råder virksomheden over en flåde på 30 lastbiler, hovedsagelig DAF CF og XF modeller.

”Jeg er meget virkelig stolt af at være en DAF operatør. Vores firma har en lang tradition for at købe britisk-producerede lastbiler, og det er fantastisk at se Leyland Truck’s fremgang i markedet i dag. En DAF er produceret til klare jobbet, samtidig med den yder den højeste effektivitet – med lavt brændstofforbrug og lave driftsomkostninger,” siger Steven Mattinson, transportchef hos Carr’s Flour.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk