179 lastbils-trækkere i Fiat-Chrysler Automotive’s flåde af distributions-køretøjer i USA skal nu ombygges fra diesel til naturgas (CNG). Pris 275 millioner kroner.

Ombygningen vil reducere CO2 emissioner med mere end 16.000 tons om året. Svarende til udledningen af CO2 fra 1.500 hjem.

Lastbilerne bruges til at fragte reservedele i Detroit området, hvor FCA har flere fabrikker – og hvor FCA’s amerikanske hovedkontor også er placeret i bydelen Auburn.

Privat naturgas-tank
Investeringen omfatter også opdateringer på fabrikker og til infrastruktur. Således bygges den største privatejede naturgas tankstation i USA.

“Vores skift til naturgas afspejler den måde, som FCA US gerne vil afbalancere vores forsøg på at skabe profit med socialt ansvar og udvikling af fællesskabet – inclusive at tage ansvar i forbindelse med forbedring af miljøet,” sagde Steve Beahm, Senior Vice President – Supply Chain Management, FCA – North America.

Win-win-win
Han peger på, at projektet er en ”win-win-win” sag, som giver en ægte forretningsplan, ren miljømæssig fordel og en mulighed for at investere i selskabets anlæg i Detroit og i vores medarbejdere.

FCA Transport blev etableret i 1965 og baseret på Lynch Road i Detroit, lige overfor Detroit City lufthavnen. Virksomheden anvender 12-14 mio. kroner for at reetablere det 12.000 kvadratmeter store areal til at kunne håndtere den nye CNG flåde. Den nye knap 35 mio. kroner dyre tankstation er bygget af TruStar Energy.
 
26 mio. km. om året
Indtil nu har FCA Transport brugt 9,8 mio. liter diesel om året for at køre 26 mio. kilometer for at levere dele fra underleverandører og egne producentenheder til fabrikkerne. Man forventer at skære udgifterne til brændstof med cirka 35 procent om året med CNG flåden.

FCA Transport arbejder tæt sammen med UAW – de lokale fagforeninger. Man har arbejdet med projektet i to år inklusive et pilotprojekt med CNG lastbiler og 6.000 timers træning. Det gælder ikke mindst chaufførerne – for at lære at køre, påfylde og vedligeholde lastbilerne.

Bredt samarbejde
Med i dette træningsarbejde har været Cummins, Allison, Agility Fuel Systems og FCA’s egne uddannelsesafdeling. Blandt CNG lastbilerne hos FCA Transport er flere af mærket Peterbilt.

FCA US har en lang historie som pionerer omkring CNG. FCA’s Chrysler Ram 2500 CNG er den første fabriksbyggede pick-up med CNG drivline.

Fiat og CNH har i årevis tilbudt deres last- og vare- og personbiler med naturgasløsninger – bl.a. Fiat Panda, Punto – samt Fiat Ducato og Ivecos Daily-, EuroCargo og Stralis modeller.

 

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk