Nyt 40 kWh-batteri i Nissan eNV200 øger rækkevidden med 60 pct. til nu 280 kilometer uden at miste plads i varerummet eller nyttelast.

Nissan viste i dag for første gang et nyt 40 kWh-batteri til den eldrevne e-NV200, som giver en 60 pct. længere rækkevidde på op til 280 kilometer – og da hverken størrelsen eller vægten af selve batteriet er øget, vil kunderne ikke opleve forringelser af hverken varerumsplads eller nyttelast.

Det kan i sidste ende give virksomheder og professionelle chauffører mulighed for at køre 100 pct. elektrisk de ekstra kilometer til leveringsstedet, og kunderne kan nu køre over 100 km længere på en enkelt opladning. Det betyder, at Nissans e-NV200 dækker det daglige kørselsbehov for op til 40 pct. af de europæiske kunder til små varebiler.

Nyt elektrisk økosystem

Det større batteri er én af de fire grundpiller i koncernens fremtidige elektriske økosystem, som Nissan præsenterede i dag i Oslo i forbindelse med det tredje Nissan Futures-event ”The Car and Beyond.”

Det handler om lanceringen af nye elbiler, yderligere investering i infrastrukturen, fremskridt inden for batteriteknologi og en revolutionerende ny vision, der skal give Nissan kunderne gratis strøm til deres elbiler ved at bruge bilernes unikke to-vejs opladnings-teknologi.

Gratis strøm for virksomheder

Nissan vil som noget nyt tilbyde gratis strøm kørsel i elbiler for virksomheder.

I Danmark har Nissan gennem det seneste år testet den nytænkende form for flådekørsel – bl.a. sammen med Frederiksberg Kommune – og nu tilbydes løsningen så til alle flådekunder i landet.

Ved hjælp af Nissans to-vejs opladning kan kunderne både hente energi fra elnettet til opladning af deres person- eller varebil, og de kan sælge strøm tilbage til elnettet, så andre kan bruge den. Det er ensbetydende med nul brændstof, nul udgifter til strøm – bare gratis kørsel.

Ny syv kW hjemme-oplader

En ny syv kW-hjemmeoplader (wallbox) til nuværende og nye elbilsejere er også klar. Med den kan ejerne af en Nissan LEAF oplade bilen 100 pct. på seks timer.

Denne lader kræver i Danmark dog særlig installation, som Nissan Danmark håber at kunne tilbyde via en autoriseret opladningspartner.

Overskriften for Nissan Futures 3.0-eventen var den europæiske premiere på den nye Nissan LEAF med specialudgaven ”2.ZERO” til markederne i Europa. Den nye LEAF kan køre op til 378 km på en enkelt opladning (NEDC*), og den er fyldt med nytænkende teknologi.

Gratis strøm og ladeboks

Nissan sælger i øvrigt LEAF 2.ZERO i Danmark inklusive gratis strøm i tre år samt ladeboks og installation.

Nissan vil investere 750 millioner kroner over de næste 10 år til infrastrukturen i Europa.
Det følger efter en tidligere investering på 375 millioner kroner til opbygning af Europas mest omfattende opladningsnetværk med over 4.600 stk. 50 kWh Chademo-lynopladere.

Investeringen på 100 millioner euro tager udgangspunkt i kundernes behov og sker i samarbejde med kommunale myndigheder og brancheførende virksomheder i hele Europa, så det sikres, at planerne er skræddersyet til de enkelte lokationers og indbyggeres behov.

Oplagring af energi

Nissan viste også sin nye prototype til lagring af energi i private hjem – en teknologi, der vil være tilgængelig i starten af 2018.

Prototypen er udviklet specielt til ejere af elbiler, og den leveres komplet med en oplader til elbiler, så kunderne kan kombinere solenergi, energilagring og elbils-opladning.

Den nuværende Nissan energilagringsløsning til private hjem (xStorage), er blevet solgt i over 1.000 eksemplarer i Europa, og produktet ventes solgt i 5.000 eksemplarer inden udgangen af marts 2018.

Sælge strøm tilbage til nettet

Koncernen har en målsætning om 100.000 solgte enheder inden udgangen af regnskabsåret 2020.

Kunder vil kunne købe Nissan XStorage-løsningen til energilagring i hjemmet med rabat.

På samme måde som i Danmark kan elbilsejerne også sælge strøm tilbage til elnettet.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk