MAN Avedøre Holme står nu klar med MAN skilte på facade og på pyloner ved indkørslen. MAN’s DNA gennemsyder hele bygningen – fra man træder ind i receptionen, på kontorerne og selv på værkstedet.

Ikke fordi her nu kun bliver foretaget service på MAN køretøjer – da vi var på besøg, var der mange fremmede mærker.

Den danske MAN importør overtog faciliteterne fra Nyscan, som gennem tiderne har repræsenteret både Scania- og IVECO. Og begge mærker kommer fortsat på værkstedet – ikke mindst på grund af MAN Avedøre Holmes fine placering tæt på København og som nærmeste nabo til motorvejen.

Hurtige reservedele

Afdelingen er samkørt med hovedsædet i Greve – og det gælder både visse medarbejdere, og når det gælder reservedele. Det taget kun 10 minutter at køre fra Avedøre til Greve.

Når det gælder reservedele, har MAN også et stort lager i tyske Salzgitter, så man kan nærmest have dele leveret flere gange om dagen.

Som vi tidligere har skrevet var MAN ved at sprænge rammerne i Greve, og med overtagelsen af Avedøre Holme afdelingen slap man for at udvide i Greve.

ikke i kerneområdet

Det er kun få måneder siden, at MAN’s største forhandler i Danmark H.E. Jørgensen – med hovedsæde i Dalby syd for Køge – havde overtaget alle aktiviteter i Nyscan koncernen.

H.E. Jørgensen har Sjælland som område – så afdelingen på Avedøre Holme var ikke i kerneområdet. Det resulterede i aftalen med MAN importøren, MAN Truck & Bus.

MAN Truck & Bus skrev dengang, at man hele vejen igennem har været positiv omkring HE Jørgensens overtagelse af Nyscan, selvom overtagelsen principielt intet har med MAN forretningen at gøre.

Visionær forhandler

“Det faktum at vores største MAN forhandler havde overtaget Nyscan koncernen, og dermed seks lastbilanlæg med tilhørende autoriseret forhandling og service af Iveco, samt autoriseret service af Scania, vidner om at vi i HE Jørgensen har en stærk og visionær forhandler, som med købet af Nyscan har konsolideret sin forretning”, udtalte MANs administrerende direktør, Niels-Jørgen Toft Jensen.

København er en vigtig strategisk base for MAN – og selskabets anlæg i Greve kører i dag på fuld kapacitet i toholdsskift. For at udnytte de fulde synergier med overtagelsen af anlægget på Avedøre Holme, kører MAN Truck & Bus de to værksteder med fælles værkstedsledelse.

Flere værkstedsaftaler

På varebilsiden ser MAN især frem til at indtage de nye faciliteter så tæt på Storkøbenhavn. Man har bl.a. indgået en værkstedsaftale med Københavns Kommune om servicering af deres vognpark.

Der er også en aftale på plads om servicering af vognparken i Falcks Redningskorps. Der er ydermere indgået aftale om levering af MAN TGE minibusser til sygetransport til Falck.

Der arbejdes i dag også på at opbygge service-faciliteter for MAN’s nye eTGE el-varebil. Bilen holder sit officielle indtog i denne uge.

Fokus på varebiler

“Vores undersøgelser viser at efterspørgslen efter et dedikeret, professionelt og ikke mindst kundeorienteret ”business to business” værksted for varebiler er stor i København. Med et værksted, der har fokus på varebiler – og med placering på Avedøre Holme, kan vi bedre nå kunderne i København, på Amager og i omegnskommunerne,” sagde MAN’s varebilschef Nicolai Sperling ved overtagelsen.

Under vores besøg forleden var der mange spændende varebiler at se på – på værkstedet bl.a. en Food-truck, som er leveret til COOP, en TGE-opbygning fra Plagborg som solcelle koncept, en ny Falck sygetransportbil og en lang række TGE-demobiler op til 5,5 tons, som er klar til levering.

Vil øge kapaciteten

Som udgangspunkt har MAN Truck & Bus overtaget alt det personale, som ønskede at følge med over.

På sigt skal værkstedet på Avedøre Holme have en kapacitet, som er væsentligt større end den nuværende bemanding tillader.

Fra 1. august er der weekend åbent og aften åbent til klokken 23, men også 24/7-service året rundt, som klares af mekanikerne på skift. Det gælder både Avedøre Holme og Greve.

Trailerværksted

Hos MAN Avedøre Holme er der også trailerværksted – et område med hård konkurrence, så timelønnen for kunderne er ikke som på lastbilsværkstedet. Mekanikerne får dog samme løn.

MAN er tillige autoriseret Schmitz-Cargobull serviceværksted.

Der er også en stor vaskehal, som dog drives i privat regi.

Nyscans områder

Nyscan har i København i dag alene sit varebilcenter i Glostrup, så lokale Iveco Daily kunder har fortsat deres specialværksted i københavnsområdet. Men Iveco-lastbilskunderne hos Nyscan skal altså køre til f.eks. Roskilde for at finde et autoriseret Iveco værksted.

Nyscan-koncernen består i dag af autoriseret Scania-servicepartner Nyscan a/s med serviceanlæg i Roskilde, Køge, Vordingborg og Sakskøbing – samt autoriseret IVECO-forhandler Nyscan Biler a/s med varebilsanlæg i Glostrup og lastvognsanlæg i Roskilde.

Nyscan er også autoriseret DAF-forhandler – med afdelinger i Køge og i Sakskøbing.


Fakta om det nye MAN anlæg på Avedøre Holme:
Samlet anlæg: 22.500 kvm.
Bygninger, inkl. værksted, reservedelslager og kontorer: 2.500 kvm.
Antal værkstedsbaner: 12.
Vaskeanlæg: køres i privat regi.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk