Nissan har nu fået et fuldt opdateret program for fabriksbyggede varebiler – det er nu lanceret i Danmark.

Nyhederne omfatter en helt nydesignet NV400, der er Nissans største kassevogn herhjemme.

Dertil kommer en opdateret NV300 kassevogn, hvor den største nyhed er en 2-liters dieselmotor fra Renault-Nissan Alliancen. Den kan kombineres med en nyt dobbelt-koblingsgearkasse.

To pick-up modeller

Endelig er der kommet en opdateret pick-up modelserie. De senere år har der herhjemme kun været Navara-modellen tilgængelig i Double Cab udgave, men nu kommer også Single Cab modellen med betegnelsen King Cab – et navn, som har været forbundet med Nissan pick up biler i generationer.

King Cab havde tidligere bladfjedre – og blev især solgt i tredjelande, men nu kommer King Cab med samme uafhængige affjedring som Navara – og er samtidig tilgængelig herhjemme.

King Cab fås herhjemme som Single Cab, mens Navara kun sælges som Double Cab. Nissans pick-up udgaver sælger på hele jordkloden med forskellige betegnelser.

Genganger

Eneste genganger blandt varebilerne er faktisk den elektriske varebil e-NV200, som dog for et par år siden fik en kraftigere 40 kWh teknik.

Et af det danske markeds stærkeste garantier på fem år eller 160.000 km er stadig gældende over hele Nissans varebils-palette.

75 pct. leasing

I Danmark er tre- ud af fire varebiler i dag leaset. Ved leasing får virksomheder et bedre overblik over deres omkostninger i forbindelse med deres køretøjer. Nissan introducerer nu også nye leasingtilbud på næsten alle varebilsmodellerne.

En undtagelse er dog el-varebilen e-NV200 – her kan der i stedet for tilkøbes udvidet tryghedsgaranti.

e-NV200 el-varebil

Nissan havde en markedsandel på næsten 50 pct. i el-varebils segmentet i 2019.

Importøren regner med at se en kraftig vækst i efterspørgslen, da flere udbud fra det offentlige nu også indeholder krav om grøn transport fra både direkte- og indirekte leverandører.

Flere danske byer ventes at stille øgede krav til deres leverandører, at de anvender grøn transport.

Lave driftsomkostninger

Herudover er de totale driftsomkostninger i en elbil lave. Blandt andet lav ejerafgift (330 kr. pr. halvår) samt billig service og forbrug. Og nu er der også gratis gadeparkering i f.eks. København.

Rækkevidden i bilen er op til 200 km ved blandet kørsel og op til 300 km ved bykørsel (WLTP metoden).

Leasingprisen er fra kr. 3.265 pr. måned (60 måneder og 15.000 km om året) med en førstegangs-ydelse på 19.995 kr. – eksklusive moms.
NV300 varebil.

2-liter motor og automatgear

NV300 har fået opdateret sin teknik – med en momentstærk 2-liter dCi dieselmotor fra Renault-Nissan alliancen. Det betyder blandt andet et mindre brændstofforbrug og nu også en mulighed for at få en ydelse på 170 hk. udover de tidligere 120 hk. og 145 hk.

Herudover kan man få et nyt 6-trins DCT dobbeltkoblings automatgear, der øger komforten og stadig holder et brændstofforbrug som en manuel gearkasse (kan fås med 145- og 170 hk. varianter).

To tons på krogen

NV300 har plads til tre europaller og kan trække op til 2 tons på krogen. Samtidig er interiøret opdateret, og der er mulighed for Apple CarPlay og Android Auto tilkobling.

Leasingpriserne begynder ved 1.945 kr. pr. måned (60 måneder og 20.000 km. om året) med en førstegangs-ydelse på 9.995 kr. – eksklusive moms.

NV400 varebil

NV400 fås med en opdateret 2.3 liters dCi twin-turbo dieselmotor med to ydelser på henholdsvis 150- og 180 hk. Herudover er interiøret helt nydesignet – og navigation forbedret med bl.a. Apple CarPlay og Android Auto. NV400 fås i flere længder og højder.

Og så kan der komme op til 3.500 kg. på krogen afhængig af variant. NV400 kan leases fra 2.295 kr. pr. måned (60 mdr. og 20.000 km om året) med en førstegangs-ydelse på 9.995 kr. – eksklusive moms.

Navara pick-up

Nissan Navara har fået en grundig opdatering af såvel motor, gearkasse, affjedring, nyttelast samt har fået NissanConnect systemet. Den 2.3 liters dCi dieselmotor er nu med dobbelt turbo – både med 160 hk. og 190 hk. (tidligere kun 190 hk).

Der er forbedret brændstofforbrug og et øget moment (plus 22Nm). Der er kommet en helt ny 6-trins manuel gearkasse med nye og forbedrede gearudvekslings-forhold. Den 7-trins automatgearkasse er ligeledes optimeret.

Multilink affjedring

Multilink affjedringssystemet på bagakslen fås nu også til på King Cab varianterne og ikke som tidligere udelukkende på Dobbelt Cab. Dette system øger kørekomforten ved kørsel på normal og ofte ujævn vej – men bilen har fortsat gode off-road egenskaberne.

Nyttelasten er nu øget til op til 1.026 kg, og det er stadig muligt at laste 3.500 kg. på krogen.

Endelig har Navara fået den seneste opdatering af NissanConnect (infotainment og navigation) med bl.a. otte tommer touchscreen, forbedrede navigationsfunktion og mulighed for Apple CarPlay og Android Auto tilkobling.

Bird View kamera

Nissan Navara byder også på AVM – Around View Monitor (Bird View) med 360 grader kamera rundt om bilen.

Navara kan leases fra kr. 1.995 kr. pr. måned (60 måneder og 15.000 km) med en førstegangs-ydelse på 19.995 kr. – eksklusive moms.

Ud over de fabriksbyggede varebiler kan de fleste af Nissans personbiler fås som gulpladebiler – èn af de mest populære af dem har i mange år været Nissan Qashqai Van.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk