Først var de fem, så var de fire – nu er de tre Iveco-trucks tilbage i det hollandske de Rooy team i det meget vanskelige Dakar Rally, der køres i Sydamerika.

Torsdag rullede medkører Stacey forlæns rundt, da bilen havde for meget fart på over en sanddyne og ramte en sten ved nedslaget. Trucken blev listet i mål, men kunne ikke opfylde reglerne for at fortsætte. Teamkammeraten Adua væltede dagen efter og måtte også udgå med ødelagt køretøj.

Alle har problemer
Til gengæld er teamleder De Rooy tilbage på første-pladsen efter selv at have haft kvaler med fejlkørsel, uheld og punkteringer på dag fire i sidste uge. 26 minutter gik tabt – men når de værste konkurrenter også har kvaler, så går det endda. Uheldene må bare ikke blive en dårlig vane. Men stort set alle hold har problemer.

Nu er det de Rooy og vetaranen Miki Biasion og holdkammerat René Kuipers, der må holde fanen  højt og kæmpe mod først og fremmest det russiske Kamaz team, der har vundet løbet mange gange tidligere. Det kræver tæt samarbejde – og de må alle følges ad. 20 minutter har de ”i hånden” foran Kamaz køreren Nikolaev.

Det kræver stor omtanke og forsigtighed, hvis de 20 minutter ikke skal sættes over styr – især undgå punkteringer.

Velkørende debutant
Kuipers er debutant i løbet og har klaret sig flot – og har klaret de tunge sanddyner godt, men har også haft punkteringer i de stenede off-road områderne. Han hjalp også Stacey tilbage på hjulene, men det var hårdt for ham at se, hvor medtaget Staceys køretøj var.

Nu er han nødt til at holde sig tæt på de to andre team-kørere og hjælpe dem, hvis det bliver nødvendigt. Han kan ikke tage chancer, for udgår han, vil det skabe store problemer for teamet i den sidste uge af løbet.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk