Minien kan efterhånden fås i mange karosseri- og designudgaver – flere end de fleste andre biler i klassen, selv om andre mærker er hurtige til at abe efter.

Seneste nyhed er en Clubman stadset op med topudstyr i den dyre ende – og så mednavnet på en af de dyreste handelsgader i London – Bond Street. Tidligere har man haft specialudgaver med navne som Camden, Bayswater og Baker Street.

Bond Street vises første gang på biludstillingen i Génève i marts måned – men bilen produceres kun i en kort periode – så man skal være hurtig. Og sikker meget hurtig, hvis man vil have bilen leveret som gulpladebil herhjemme.

Eksklusiv i alle detaljer
Farven er Midnight Black Metallic med en farve i kontrastfarve, skriber på motorhjælmen –og de bageste C-stolper i farven ”Cool Champagne”. Dertil fede 17 tommer sorte alu-fælge med champagne fælgkant. Bond Street betegnelsen kommer bl.a. på sidespejle samt døre og dørkanter.

Indvendigt naturligvis sort læderstue med kantsyede syninger i kontrastfarve til sæderne i sportsudformning. Selv instrumentpanelet har fået sort læder – selv andre flader har samme champagnefarve som udvendigt.

Udstyret er komplet med klimaanlæg, on-board computer, Bluetooth, USB samt regnsensor og højdejustering af begge forsæder.

Ideer fra den originale Mini
Mange af ideerne har Minis ejere, tyske BMW, kunnet kopiere fra den legendariske Mini fra 1959 – først og fremmest betegnelserne har man taget til sig så som Clubman og Countryman, om end karosseri-navnet i dag ikke svarer til navnet på originalen.

Fra 1960 til 1969 byggedes stationcar-udgaverne Austin Seven Countryman og Morris Mini Traveller – både i metaludgave og ”bindingsværk” med udvendige træpaneler.

En Clubman var dengang en Mini med et andet frontparti og Countryman var en stationcar. Det er der så byttet lidt om på. Til gengæld har BMW skabt en hær af nye varianter som Cabriolet, Coupé og Pacman.

Mangler kun en Pick-up
Den gamle varebil fra tidligere har man også kopieret – og man kan nu få en fabriksbygget Mini Clubvan, hvor vi herhjemme kan købe en Van, der er bygget på den almindelige Clubman.

Nu mangler BMW bare at introducere en fabriksbygget pick-up. Der er dog udviklet enkelte som reklamesøjler for energidrikken Red Bull.

Mini Bond Street fås som Cooper, Cooper S – med valg mellem benzin og diesel hentet fra det normale program. Man kan også vælge mellem automat-gearkasse og manuel gearkasse.
Prisen er ukendt herhjemme, men i Storbritannien koster billigste CooperBond Street  cirka 20.000 Pund. Dyreste Cooper SD Diesel koster  4.000 Pund mere.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk