Jeep lancerer nu en Trailhawk udgave af deres topmodel Grand Cherokee. En udstyrsvariant, som kendes fra f.eks. Renegade og Cherokee.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk leveres på gule nummerplader, og den må trække op til 3.500 kg. Det gør den interessant for alt fra entreprenører til håndværkere – og fra anlægsgartnere til maskinstationer.

Den er udstyret med en 3-liters V6 MJT-dieselmotor med 250 hk, 8-trins automatgear og et avanceret firehjulstræk.

Spar 400.000 kr. som Van

Prisen for Trailhawk-udgaven som Van er 727.676 kroner (inklusive moms). Herved spares knap 400.000 kroner i forhold til udgaven på hvide nummerplader.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk adskiller sig fra de andre modeller ved at have udstyr som Quadra-Lift luftaffjedring, Quadra-Drive II-firehjulstræk, 18 tommer alufælge med Kevlar-forstærkede dæk og ekstra beskyttelse af undervognen.

Indvendigt er der bl.a. specifikke sæder med bedre støtte for off-road kørsel samt et specielt modul i infotainment-systemet, som viser off-road informationer i det store display i midterkonsolen.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk bærer et lille logo på forskærmene med ordene ‘Trail Rated’. Det fortæller, at denne Jeep er beregnet til seriøs off-road kørsel.

Udfordrende tests

Trail-ratede Jeep modeller skal gennemgå en række udfordrende tests i noget af verdens mest krævende terræn i alle slags vejrforhold for at kunne kaldes “Trail Rated”.

Bilen skal bestå tests i fem kategorier. Det drejer sig om trækkraft, forcering gennem vand, manøvredygtighed, måden hvorpå trækkraften kan forskydes mellem de enkelte hjul samt frihøjde.

Derfor har de Trail-ratede Jeeps ekstra frihøjde, særlige terræn-støddæmpere, grovere dæk, beskyttende plader til undervognen samt specielle kofangere med mindre udhæng.

Mest avanceret 4×4 udgave

Trailhawk-versionerne har de mest avancerede gearkasser og firehjulstræk som standardudstyr. Firehjulstrækket er fuldt elektronisk styret, har hill-descent-funktion, og der kan vælges imellem flere forskellige programmer, som hjælper chaufføren igennem terræntyper som sne, sand, klipper og mudder.

Samtidig med Trailhawk versionen har Grand Cherokee fået et generelt facelift. Det gør man bl.a. for at fejre, at det er 25 år siden, Jeep første gang sendte Grand Cherokee på markedet. Sidste år fejrede Jeep 75 års jubilæum.

Grand Cherokee er solgt i mere end 5,5 mio. eksemplarer siden lanceringen i 1992. Den er i sin fjerde generation én af de bedst sælgende i klassen på verdensplan.

Let opdatering

Faceliftet på Jeep Grand Cherokee modelprogrammet – fra Limited til den kraftige SRT-udgave med HEMI V8 motor og 468 hk – går iøvrigt ud på en let udvendig opdatering med smallere frontgrill og LED-tågelygter.

Grand Cherokee programmet har priser herhjemme som Van fra 692.183 kroner inklusive moms – til 1.559.482 kroner plus moms.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk