Audi, BMW, Ford, Skoda, Toyota, Volvo og VW glimrer ved deres fravær ved årets biludstilling i Bella Center – Biler i Bella. Pudsigt nok er Seat – også fra SMC-gruppen på plads.

 Men der er så rigtig mange andre spændende bilmærker – for ikke at snakke om de mange udstyrsfirmaer, der er at finde specielt  i B- og H hallerne – og de mange mærkeklubber, der har ekstra god plads.

C’eed, Clio og Cruze
De fleste 3- og 5 dørs biler samt stationcars kan fås som Vans, når de opfylder reglen om et varerum på 60 cm i højden og 120 cm i længden – så her kan nævnes den nye Opel Mokka – som Opel dog ikke selv har prissat som varebil – den nye Renault Clio Sport Tourer, Lodgy fra det nye mærke Dacia (sælges af Renault), Chevrolet Cruze stationcar og Kia Pro C’eed GT, som Kia i øvrigt venter sig meget af.

Sorento mest som Van
”Vi regner også med at den nye Sorento vil blive populær som varebil – ligesom tidligere. Nu fremstår den som en luksus-SUV, hvor alt er krydset af på udstyrslisten – til 700.000 kr. – men 329.000 kr. plus moms som gulpladebil, som vil udgøre broderparten af salget, siger adm. direktør Mogens Lyngsø, Kia Import Danmark.   

Som Van vil man også kunne købe den nye Kia Carens, som kommer til salg efter sommerferien. De nye topudstyrede Pro C’eed GT og C’eed GT modeller samt Rio kan også fås som gulpladebiler. Der har været en del ventetid – ikke mindst på Rio, men situationen er blevet bedre.

Salgsfremgang på 77 pct.
”Vi er med 11.000 solgte biler i 2012 gået 77 pct. frem i salg – og vi endte på en sjette plads som importør. Vores mål for 2013 er nummer fem – og de to første måneder var vi faktisk nummer fire med 7,3 pct. markesandel, siger Mogens Lyngsø.

På Biler i Bella er der også premiere på den nye Mazda 6 Van, der kan fås fra 175.405 kr. plus moms.

”Halvdelen af Mazda 6 salget er stationcars. Gulpladeandelen er endnu begrænset, men vi vil selvfølgelig kunne tilbyde den, siger pressechef Jannik Olsen.

Subaru på naturgas
Det samme mener Niels Thaning fra Subaru. Både den nye Forester og den nye Outback vil kunne fås som gulpladebiler. Forester sælges for 40 pct. vedkommende  som Van – til en pris fra 219.900 kr. plus moms.

Naturgas er jo på vej ind på markedet som drivmiddel – og vi tilbyder deres vores CNG/naturgas-udgave af Outback herhjemme.

Få en hjemme-naturgastank
”Outback CNG ombygges i Trollhättan af SAAB’s tidligere ingeniører med det italienske BRC system – så den fortsat kører med 11-15 pct. benzin for smøringens skyld. Vi kan også tilbyde en hjemmetank, hvis husstanden har opvarmning med naturgas. Prisen er 30.000 kr. – og den installeres af ens egen VVS montør, siger Niels Thaning.

På Biler i Bella stiller Honda også med en Van-udgave af den nye CR-V model, der i øvrigt er fjerde generation CR-V.

Van-salg er luksusmodeller
Det er især topmodeller med firehjulstræk, som sælges som gulpladebiler – fordi den er til halv pris af en hvidpladebil, som til gengæld mest sælges med forhjulstræk.

”De fleste 4×4-biler sælges som Van’s, som udgør en fjerdedel af CR-V salget – og så er det ofte de mest veludstyrede udgaver. 75 pct af salget er benzinudgaver – men det vil nok ændre sig, når CR-V kommer med den nye 1,6 liters dieselmotor, som også findes i Civic, siger pressechef Michael Lund fra den danske Honda-importør.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk