Salget af last- og varebiler i Danmark har hidtil ikke kunnet holde trit med det voldsomme salg af nye personbiler, men september måned betød en ændring.

Stigningen i salget af lastbiler var på hele 48,8 pct., men forklaringen er enkel. Lastbiler med motorer, der alene overholder Euro 5 miljønormen, kan ikke sælges efter årsskiftet, hvor Euro 6 normen træder i kraft – så alle køber med ”arme og ben” Euro 5 bilerne, som koster måske 50.000 kroner mere.

Men samtidig er erhvervslivet og industrien ved at tro på fremtiden igen, for salget af varebiler stig også igen – i september med 16,6 pct.

Rettede op på tilbagegang
Markedet for varebiler kunne efter en et par måneder med tilbagegang registrere fremgang i september – med et salg på 2.035 nye varebiler. Fremgangen var så kraftig, at den rettede op på den samlede salgsudvikling i årets første ni måneder. Antallet af nye indregistreringer er nu kun 0,8 procent under niveauet fra samme periode sidste år, oplyser DBI, De Danske Bilimportører.

”Fremgangen i varebilssalget er meget velkommen. Dels sender det et signal om udviklingen i de små og mellemstore virksomheder, og dels retter den op på markedet, der ellers har haft det lidt svært efter sommerferien. Samlet set betyder det også, at vi begynder at nærme os et marked, der er på niveau med vores forventninger, nemlig cirka samme antal nyregistreringer som i 2012,” siger chefkonsulent i DBI, Tejs Laustsen Jensen.

Positiv udvikling for lastbiler
Der blev i september samtidig indregistreret 369 nye lastbiler – en fremgang fra 248 i september 2012.

“Det er en meget positivt udvikling vi oplever i september, omend vi skal huske, at tallene er små, så procenterne hurtigt kommer til at se meget voldsomme ud. Markedet er fortsat lavt, men med fremgangen i september er der håb om, at markedet endelig er ved at stabiliserer sig, og det vil vi følge tæt i de kommende måneder,” siger Tejs Laustsen Jensen.

Salget af nye personbiler stiger fortsat. I september rullede 14.585 personbiler ud på de danske veje for første gang, og det var en stigning på 4.8 procent i forhold til samme måned sidste år.

Personbiler fastholder fremgang
”Personbilsmarkedet fastholdt i september den fremgang, der har præget de første måneder af 2013. Det er en positiv udvikling i lyset af, at sammenligningsgrundlaget er ganske højt. Dermed oplever vi i øjeblikket, at vi får flere nye biler ind i bilparken, og det er til gavn for både miljø, klima og sikkerhed”, siger Tejs Laustsen Jensen.

Det er særligt de private forbrugere, der er med til at trække salget af nye biler op.
“Septembers tal understreger, at det fortsat er en pæn efterspørgsel fra privatforbrugene, der driver markedet frem. Sammenholdt med de øvrige økonomiske indikatorer, gør det, at vi ser optimistisk på udviklingen i resten af 2013”, siger Tejs Laustsen Jensen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk