Nu kommer den nye Ford Transit Connect til Danmark. Netop kåret som Van of the Year i Europa – Årets varebil 2014, er den klar hos forhandlerne om en måned til priser fra 119.889 kroner plus moms.

Som dansk jurymedlem i Van of the Year juryen har jeg allerede prøvet bilen forud for kåringen, og Ford har formået at bygge en bil med køreegenskaber, god brændstoføkonomi og god fleksibilitet i indretningen.

Transit Connect er en del af Fords helt nye Transit-program, som også inkluderer Transit Custom og Transit Courier samt de kommende to-tons-modellerne, som bliver lanceret i 2014 – og som også bliver den første Transit, der skal sælges i USA.

Kort og lang udgave
Den nye Transit Connect fås i både en kort- og en lang version med en lastekapacitet op til henholdsvis 3,7- og 4,4 kubikmeter.

En lastluge i adskillelsen mellem varerum og førerkabine gør det muligt at transportere  lange genstande på op til tre meter i den korte version og 3,4 meter i den lange version. Bilen kan lastes med op til 1.000 kilo, godt klaret i en så kompakt varebil.

Motorprogrammet byder på en 1,6-liters Duratorq TDCi-diesel i tre forskellige udgaver  med henholdsvis 75, 95 og 115 heste, mens benzin-varianterne inkluderer den 1-liters EcoBoost motor med 100 hk samt en 1,6 liters Duratec med 150 hk og seks-trins gearkasse.

Kørt fem mio. km.
Transit Connect er testet i forbindelse med Fords særlige test-program for kommercielle køretøjer – bl.a. på Fords testbane i Lommel i Belgien. Inden produktionsstart har Connect allerede kørt fem millioner kilometer, heraf mere end 400.000 kilometer som ”hemmelig” flådebil for virksomheder med skiftende transportbehov.

Tyveri-sikringen er der gjrt ekstra meget ud af. Et to-vejs, fjernbetjent centrallås-system giver mulighed for at indstille efter individuelle behov, ligesom et særligt skjold i dørlåsene forhindrer, at de kan brydes op med bor eller dirk.

Connect har en rummelig kabine med god komfort og god aflægningsplads. Dertil kommer bl.a. Active City Stop, som forhindrer kollisioner ved kø-kørsel og i bytrafik.

To udstyrsniveauer
Man kan også vælge SYNC med det automatiske nødopkalds-system Emergency Assistance, som Ford har modtaget en særlig Euro NCAP-pris for. Derudover er der bakkamera, statisk kurvelys og dæktrykovervågning.

I Danmark kommer den nye Connect i to udstyrs-niveauer: Ambiente og Trend. Billigst er en kort Connect Ambiente 1,6 TDCi med 75 hk.

”Med den nye Connect har vi løftet barren for langtidsholdbar pålidelighed. Samtidig har vi forbedret brændstoføkonomien markant og tilføjet en række smarte og fleksible nye opfindelser i en bil, som samtidig er komfortabel, stilfuld og letkørt. På den måde repræsenterer den nye Transit Connect en helt ny standard for den kompakte varevogn, siger vicedirektør for Fords produktudvikling, Barb Samardzich.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk