”Vi har lagt identiteten som specialforening bag os og begivet os ud på en rejse, som vil skabe et helt nyt billede af ITD. Fra en specialforening for eksportvognmænd til en brancheorganisation for vognmænd af enhver art.”

Sådan sagde ITD’s adm. direktør Jacob Chr. Nielsen, da han i dag aflagde beretning ved brancheorganisationens ordinære generalforsamling, der finder sted i Nyborg.

Han understregede, at der ikke er tale om, at ITD skal bevæge sig væk fra det, organisationen kommer fra, men der skal lægges noget ekstra til, og perspektivet skal bredes ud.

Skellene er visket ud
Baggrunden for forandringerne er, at skellene mellem nationale og internationale vognmænd er blevet visket ud.

”I dag er vognmandstilladelsen jo den samme for alle vognmænd, uanset om de kører på den østjyske motorvej eller ned gennem Brennerpasset. Reglerne er også de samme for alle og er reguleret af EU i langt de fleste tilfælde,” sagde Jacob Chr. Nielsen.

ITD’s fundament skal fortsat være en medlemsservice i absolut topklasse. Direktøren lagde op til, at ITD’s serviceapparat fortsat skal udvikles og strømlines.

”Branchen har bestemt brug for et stærkt kraftcenter for at klare sig på et stadigt mere internationalt marked,” sagde Jacob Chr. Nielsen.

Kraftcenter 2020
Han præsenterede ITD’s overordnede strategiplan, som netop har fået navnet ’Kraftcenter 2020’. De centrale elementer er, at ITD skal være drivkraft for innovation i branchen og et talerør som sikrer branchen gennemslagskraft. Alt sammen for at styrke konkurrencekraften for de danske transportvirksomheder.

”ITD skal ganske enkelt have speederpedalen helt i bund,” sagde han.

Generalforsamlingen kvitterede for de offensive udmeldinger ved at vedtage et forslag om at etablere det helt nyt innovationsinstitut for transport og logistik under ITD.

Generalforsamlingen bevilligede seks mio. kroner til at etablere instituttet over de kommende tre år. Formålet er at drive store og små innovationsprojekter til gavn for branchens videre udvikling.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk