Det danske firma Serious Games vil sikre, at forbrugerne fremover vil få billigere biler fra Opel og andre GM produkter. Man sparer halvdelen af træningstiden med dette virtuelle system. Der forventes besparelser i millionklassen – i euro.

Det danske firma har i fire år arbejdet sammen Opel for at finde et system, hvor man kunne lære arbejderne på fabrikkerne hurtigere at lære at samle de nye bilmodeller. Det er så at sige legende let at lære systemet – man skal bare have en Nintendo Wii konsol, et Microsoft kamera, en PC og en Siemens styreenhed kaldet Oculess.

Oplæring i gang for alvor nu
Det danske undervisningskoncept testes lige nu på en af Opels fabrikker – og oplæringen begynder for alvor her i januar måned.

”Det handler om at spare tid, når man skal lære at samle en helt ny bilmodel. Med computerprogrammet slipper Opel for at producere så mange prototyper – og ved hjælp af spillet lærer man samleprocesserne. Samlingen af en dør handler således om at udføre 50 operationer,” fortæller Mikkel Lucas Overby, PhD, der er partner i Serious Games Interactive, der har adresse på Østerbro i København.

Ingeniører definerer bilen
Opels ingeniører har på forhånd defineret, hvordan den nye bil skal se ud – og den danske test sikrer så, at man lærer at samle komponenter i den rigtige rækkefølge uden at lave fejl. Systemet kan også bruges til test af værktøjer og reservedele.

Brugeren står foran en skærm – og ved at bevæge armen og sin krop kan vedkommende udføre de enkelte processor og få hjælp til at samle eksempelvis en dør korrekt – inden det bliver alvor på samlebåndet. Men Wii konsollen kan man styre komponenterne på plads – hvor de hører hjemme.

Mange biler til skolebrug
Indtil nu har Opel måtte bygge en hel del før-serie biler til skolebrug, og kan man reducere mængden af testbiler og komponenter, er der sparet mange penge.

”Der findes i dag computerprogrammer til indlæring i forbindelse med en fabriksproduktion – men de har svagheder. De er for langt fra det miljø, fabriksarbejdere færdes i. Det går ikke at sætte fol foran en computer med en mus – det ligner ikke det rette miljø. Løsningen med brug af Wii ligner i langt højere grad den virkelighed, som de møder,” siger ingeniør Frank Arlt, der leder projektet hos Opel.

Det danske system kan ikke erstatte brugen af prototyper til at øve sig på, men det kan reducere antallet betydeligt – og dermed mindske omkostningerne i forbindelse med opstarten af den nye bilproduktion.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk