Verdens største dæk- og gummifabrik, japanske Bridgestone, holder sig ikke kun til produktion af dæk til køretøjer af alle størrelser – gummiprodukter anvendes en lang række steder i bl.a. biler, og ofte er Bridgestone med i udviklingsarbejdet.

Det gælder i forbindelse med produktion af sædeskum til sæder, vibrationsdæmpende materiale  og gummi til hjulophængene. Seneste samarbejde har været med Toyota, verdens største bilkoncern, der har fået Bridgestone til at udvikle netop sædeskum og elementer til hjulophæng til verdens mest solgte hybridbil – Prius.

Hybrid-Van’s fra Toyota
Bilen er netop lanceret i Europa i en ny udgave – og har gennem årene været solgt både som personbil og som Van. Herhjemme er det dog ikke Prius, der er den mest solgte hybridbil – her fører modellerne Toyota Auris og Yaris. Begge modeller sælger godt som Van.

For Prius’ vedkommende er der udviklet fire forskellige dæk til bilen – alt efter, hvilket marked det drejer sig om – bl.a.Ecopia og Turanza.

Bedre til at absorbere
Bridgestone har leveret dæk til Prius, siden den første model blev lanceret i slutningen af 1990’erne, men den nye Prius er den første, der gør brug af Bridgestone sædeskum.

Skummet er udviklet til at give fast støtte og samtidig absorbere stød samt give god åndbarhed. Og selvom man er ude i marginaler, så er sædepolstringen lettere, hvilket understreger Prius mål om at udnytte brændstoffet optimalt.

Motorophængene skal kunne give sig i flere retninger for at kunne absorbere rystelser optimalt. Vibrationerne kommer dels fra motoren og dels fra vejen og fra accelerationer og opbremsninger.

Færre vibrationer
Bridgestone har forøget fleksibiliteten ved hjælp fra et specielt udformet gummiindlæg i ophænget. Dermed mindskes vibrationerne endnu mere og bilen føles mere komfortabel. Egenskaber, der er ekstremt vigtige på en bil, der kan køre helt uden motorstøj.

Bridgestone Corporation:
Bridgestone Corporation, med hovedkvarter i Tokyo, er verdens største dæk- og gummiproducent. Foruden dæk til en lang række formål, fremstilles også et bredt udvalg af diverse produkter, for eksempel gummi og kemiske produkter til industrielle formål samt sportsartikler. Bridgestone produkter sælges i over 150 lande. Produktionen foregår flere steder i Verden.

Bridgestone Europe:
Bridgestone Europe, med europæisk hovedkvarter i Bruxelles, Belgien, er et regionalt datterselskab af Bridgestone Corporation, verdens største dæk- og gummiproducent. Bridgestone Europe driver et teknisk center, 8 fabrikker samt salgskontorer i mere end 30 europæiske lande, med over 13.000 ansatte. Dæk, fremstillet af Bridgestone Europe, sælges både i Europa og resten af verden.

Bridgestone Danmark:
Bridgestone Danmark A/S, med kontor og lager i Søften ved Aarhus, er et datterselskab af Bridgestone Europe. Bridgestone Danmark sælger og distribuerer dæk fra Bridgestone, Firestone, Dayton og Seiberling. 42 medarbejdere servicerer dækcentre, autoforhandlere og værksteder med dæk til personbiler, varebiler, motorcykler, lastbiler, landbrugskøretøjer og entreprenørmaskiner.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk