Optimismen i dansk erhvervsliv er med pil opad lige nu – og det har i den grad smittet af på salget af erhvervskøretøjer.

I juni kom der 3.810 nye varebiler på vejene, det er 17,7 procent flere end i måneden før, og 18,4 procent flere end i juni sidste år. Hermed er salget det første halvår med 19.107 enheder 18,6 procent over den samme periode i fjor.

De mindre varebiler – op til 2.500 kg. totalvægt og 50 procent afgift – udgjorde med 1.489 enheder. ca. 39 procent af de solgte varebiler. De øvrige varebiler fordeler sig med 1.660 enheder i segmentet 2.501-3.490 kg totalvægt, mens 661 blev leveret på kørekortets maksimale 3.5 ton. 387 varebiler svarende til ca. 10 åprocent blev leveret til private.

Flere lastbiler og busser
Salget af lastbiler blev på 457 enheder mod 418 enheder i maj og 433 i juni sidste år. Således ligger også lastbilsalget godt til med et plus på knap otte procent målt på første halvår i forhold til i fjor, og 2.572 enheder i år mod sidste års 2.384 enheder i samme periode. Hovedparten af lastbilerne er på over 16 tons, og udgør ca. 89 procent af salget.

Salget af busser i det første halvår udgjorde 264 enheder, hvilket er over samme periode i 2015, hvor det blev til 161. Salget af busser svinger dog meget, og er typisk afhængigt af udbud i den offentlige trafik.

Rekordsalg af biler
Ser man på personbilssalget er tallene også stigende. Tendensen fortsætter efter flere år med et stigende bilsalg, og salget ligger første halvår allerede 11,4 procent over samme periode sidste år.

I juni blev det til 23.633 nye registrerede personbiler, og det er 10,8 procent over sidste års rekordsalg i nyere tid for en enkelt måned og 11,8 procent over sidste måneds salg.

”De meget flotte salgstal og de positive tendenser, ser vi som et resultat af opsparet behov for udskiftning af den ”gamle bil” og et behov for fortsat mobilitet. Danskernes behov kan indfries, fordi der dels er tillid til økonomien, og at der har været pæne stigninger i reallønnen, samtidig med at der er kommet mange nye leasingtilbud på markedet, hvilket medvirker til at det er blevet nemmere at skaffe sig adgang til en ny bil,”  siger Gunni Mikkelsen, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Mere bil for pengene
Med afgiftsnedsættelsen sidste år har danskerne fået mulighed for at få lidt mere bil for pengene, fortæller bildirektøren og nedsættelsen er slået helt igennem til forbrugerne.

Tendensen er, at forbrugerne såvel som virksomhederne fastholder deres bilbudget, og dermed får bilkøberne lidt mere bil for pengene. Samfundet nyder ligeledes godt af det høje bilsalg, dels får staten store indtægter fra registreringsafgiften, og de nye biler er mere miljørigtige og langt mere trafiksikre.

Leasingandelen udgør for halvåret ca. 41 procent, men vi ser et stigende andel. Heraf er ca. 72 procent erhvervsleasing og de 28 procent udgøres af privatleasing. Privatleasing er størst i de mindre segmenter, mens det modsatte gør sig gældende for erhvervsleasingen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk