Fuel Performance kalder Volvo Trucks deres nyeste fremstød herhjemme, som der blev fokuseret ekstra på i forbindelse med Transport 2017 i Herning.

2016 blev et godt år for Volvo Trucks – og selv om Volvo i dag kan levere mange-akslede special-lastbiler med både Dynamic Steering, krybegear, i-shift og tandem akselløft og med masser af luksusudstyr– som blev frem i Herning – så er det den optimale brændstoføkonomi, der skal yderligere fokus på fremover.

To-akslede standard-lastbiler bygget på fabrikken med begrænset udstyr, men med forbedret brændstofforbrug, er ”våbnet” til den øgede satsning for flådebiler.

Alt sammen skal det sikre et fortsat højt salgsniveau herhjemme – som også vil sikre fortsat aktivitet på værksteder.

Attraktivt at være mekaniker

Her er man i øjeblikket i gang med at hverve nye mekanikere. Mange unge fravælger i øget grad chauffør- og mekaniker uddannelser, fordi der er mange uheldige fordomme knyttet til disse fag.

Men det vil Volvo Trucks ændre ved at etablere en slags rugekasse for bl.a. mekanikere. Man har sammen med tekniske skoler etableret Volvo Group Academy i Odense, som skal sørge for en god basisuddannelse – og mekanikerne skal føle, at en uddannelse hos Volvo er en god vej for dem – og at de vil føle sig som en del af en stor familie.

Mange muligheder

”Vi annoncerer efter unge – og taler eventuelt med de unges forældre for at fortæller om uddannelsen. Vi vil have, at stemningen skal være god – og at de skal få Volvo-ånden ind fra begyndelsen. De begynder måske som fejedrenge/piger, så de kan se, om værkstedsmiljøet er noget for dem – men i så fald er vejen åben – bl.a. med fokus på it-uddannelser, hvor de unge er dygtige. Til sommer begynder således 12 unge på lærlingeuddannelsen,” siger Lars Bo Larsen, adm. direktør for Volvo Group Trucks i Danmark.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk