DEKRA, stor tysk virksomhed med speciale i at uddanne og opkvalificere chauffører, har netop taget otte elektriske Volvo lastbiler i brug i uddannelse af danske chauffører.

Dermed tager virksomheden et afgørende skridt mod at forberede chauffør-aspiranter på fremtidens teknologi inden for transportsektoren i Danmark.

”Vores beslutning om at omstille til el-lastbiler til vores kursister er et bevidst valg for at netop at møde de krav, der i fremtiden vil blive stillet til chauffører,” siger Christen Bagger, koncerndirektør hos DEKRA.

Omstilling af flåden

Chaufførerne vil i erhvervslivet blive mødt af forventninger om, at de kender til andre typer køretøjer end diesel og benzin.

”Som uddannelsessted er det også vores ansvar, at de allerede i undervisningen får lov til at afprøve forskellige typer af køretøjer,” siger Christian Bagger.

Satsningen på uddannelse og forberedelse af chauffører med de nyeste elektriske køretøjer er første del af DEKRA’s vision om at omstille en stor del af lastbilflåden, som i alt tæller over hundrede lastbiler på alle skolerne over hele Danmark.

Bedre arbejdsmiljø

”Ved samarbejdet med Volvo Trucks plantes der et solidt aftryk i retning af fremtiden med innovative og effektive undervisningsløsninger, der imødekommer behovene hos både nuværende og kommende generationer af chauffører,” siger Christian Bagger.

De nye el-lastbiler er ikke kun en fordel hvad angår CO2 reduktionen, det er også en fordel for både sikkerhed og arbejdsmiljøet inde i lastbilen.

Bedre arbejdsliv

Den støjfrie drift og færre vibrationer gavner chaufføren som bliver mindre træt og derved kan have større opmærksomhed på, hvad der sker omkring lastbilen.

Arbejdslivet for en køreskolelærer bliver på den måde forbedret af skiftet til elektriske lastbiler.

Det bliver således nemmere for lærer og kursister at have en dialog under kørslen. Dermed bliver det muligt at have øget fokus på indlæringen.

Bæredygtige løsninger

DEKRA’s skifte til elektriske lastbiler viser, at fremtidens transportsektor bevæger sig mod mere bæredygtige og teknologisk avancerede løsninger.

”Det stiller øgede krav til uddannelserne, der skal sikre, at chaufførerne er rustet til at håndtere den hastige udvikling og den grønne transformation af transportindustrien. Vi mener, at det er modigt og innovativt af DEKRA at tænke sådan,” siger Joakim Nilsson, forretningsudviklingschef Zero Emissions hos Volvo.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk