Helt unormalt er syv biler blevet nomineret til prisen Årets Bil i Danmark 2021. Normen er fem biler – men helt nye regler betød, at de 22 dommere i Dansk Motorjournalister, MKD, endte med to ekstra finalister efter to dages test af de 26 kandidater.

Der var – set ud fra muligheden for at ombygge til gule plader – flere overraskelser over overfaldet. Et par spændende kandidater, der er selvskrevne som Van’s, nåede ikke podiet.

VW ID.3 sikker finalist

Her tænker vi især på den meget avancerede nye Land Rover Defender, der har omskrevet måden at tænke terrænbiler på – den fås både kan fås som luksus-Van og som fabriksbygget Van. Dertil den nye Kia Sorento offroader, der både fås med benzindrift og i hybridudgave. De fleste kandidater vil dog kunne får på gule plader.

Til gengæld var der et par sikre kandidater på podiet – bl.a. den elektriske Volkswagen ID.3, som også er klar som Van. Den præsterer ekstra lang rækkevidde på mere end 500 km.

Vi havde også set det komme, at Hondas charmerende e-model med fantastiske features kom gennem nåleøjet – kort rækkevidde måske, men en sand bybil, som sagtens kunne ende som kæk distributionsbil.

Tre ekstra Hybrid-biler i finalen

Sportsbetonede biler var også med i opgøret – og her var det BMW’s nye 4-serie, der trak det længste strå – selv om nærmest ingen kendte den inden denne test.

Også med et sportsligt ydre er den nye Seat Leon, der er ganske populær som Van. Den fås også i en Plug-In hybridudgave. Med er også Peugeot 2008, der også fås i en el-udgave.

For det er jo elektrificerede biler, der er i fokus lige nu – og her nåede to hybrid-biler til finalen, der er 25. november. Nemlig Renault Captur Plug-In hybrid og Toyota Yaris Hybrid.

Ingen kinesiske finalister

De kinesiske el-biler Aiways U5 og MG ZS nåede ikke finalen.

Ford Kuga Hybrid deltog på grund af tekniske problemer ikke i kåringen – og Fiat 500 electric nåede ikke frem. Mercedes-Benz valgte ikke at deltage med deres GLA og GLB modeller.

Feltet til Årets Bil kåringen 2021 i Silkeborg var:

Aiways U5 electric
Audi A3
BMW 2 Gran Coupé
BMW 4-serie
Cupra Formentor
Ford Puma Hybrid
Honda e electric
Honda Jazz Hybrid
Hyundai i10
Hyundai i20
Kia Soronto Hybrid/diesel
Land Rover Defender
Mazda MX 30 electric
Mini Cooper SE electric
MG ZS electric
Nissan Juke
Opel Corsa
Peugeot 3008 Hybrid
Peugeot 208/208 electric
Peugeot 2008
Renault Captur Hybrid
Seat Leon
Skoda Octavia
Toyota Proace City Verso
Volkswagen ID.3 electric
Volkswagen Golf VIII

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk