Her til aften vandt den nye Ford Transit Custom prisen International Van of the 2024 – foran Iveco Daily og Renault Trafic E-TECH.

Det foregik på den franske transportmesse Solutrans i Lyon.

Sådan blev pointene fordelt:
1. Ford Transit Custom 131 point
2. Iveco eDaily 43 –
3. Renault Trafic E-Tech 35 –
4.Hyvia Master E-Tech H2 32 –
5 Mercedes-Benz eCitan 22 –

De danske stemmer:
Ford Transit Custom 7 p.
Iveco e-Daily 3 p.
Renault Trafic E-TECH 2 p.

Den bedste 1-tons varevogn nu er uden tvivl den nye Custom – allerede efter få minutter bag rattet indså jeg, at Ford har lavet et køretøj med fremragende vejgreb, fantastisk komfort, lav støj og en glat gearstang. I kabinen en up-to-date digital instrumentering.

Formandens beretning

I løbet af treogtyve år har Ford Transit vundet International Van of the Year Award (IVOTY) fem gange, den mest prestigefyldte ære i den europæiske lette erhvervskøretøjsindustri.

Ford PRO’s nye Transit Custom er den seneste modtager af IVOTY for 2024.

Ved valget til IVOTY 2024 gav juryen, der består af 24 medlemmer af førende erhvervsjournalister i hele Europa, topkarakter til den nyeste Ford Transit Custom foran den nye Iveco eDaily sammen med Renault Trafic E-Tech.

To med brint

De øvrige finalister omfattede HYVIA Master E-Tech H2, Mercedes-Benz eCitan og Opel Vivaro-e Hydrogen, hvilket indikerer mangfoldigheden og udvalget af drivlinjer, der er tilgængelige i dag i sektoren for lette erhvervskøretøjer.

“Som nævnt er dette femte gang, at Ford Transit vinder IVOTY, først i 2001 og 2007 med den dengang altomfattende model, og kort efter lanceringen af den nye generation sikrede Transit Custom titlen i 2013 og igen i 2020 og nu i 2024. En betydelig præstation og tillykke til alle involverede,” udtaler Jarlath Sweeney, formand for IVOTY.

Nye Transit modeller på vej

I en kommentar forud for IVOTY 2024-trofæpræsentationen på Solutrans 2023-udstillingen på EurExpo, Lyon, Frankrig, sagde Hans Schep, General Manager, Ford PRO Europe :

“Vi er meget glade for, at IVOTY-juryen har tildelt denne prestigefyldte pris til den helt nye Transit Custom. Som den førende et-tons varevogn til europæiske kunder er den helt nye Transit Custom designet og konstrueret til at opfylde deres vidtrækkende behov. Sammen med vores prisvindende diesel vil kunderne snart også have mulighed for at vælge mellem elektriske og PHEV-versioner. Hver model er spækket med innovation og superhurtige tilslutningsmuligheder til Ford PRO’s økosystem for oppetid, opladning og produktivitet for at hjælpe vores kunders virksomheder med at trives.”

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk