Her til aften blev den internationale Pick-up Award pris for 2024 uddelt på den franske transportmesse Solutrans i Lyon.

Her blev det to biler, der delte førstepladsen – Ford Ranger og Volkswagen Amarok. Der er tale om søstermodeller, der begge bygges på samme Ford fabrik i Sydafrika.

Sådan endte prisuddelingen:
1.Ford Ranger/Volkswagen Amarok 100 point.
2. Ford Ranger Raptor 58 p.
3. Toyota Hilux GR Sport II 36 p.

Pick-up prisen på dansk:

Ford Ranger/VW Amarok 7 p.

De nye tvillinger – Ranger og Amarok – klarer sig perfekt i offroad-sessionen med mange smarte detaljer – og V6-dieselmotoren er virkelig fantastisk med en god torq og vidunderlig lyd.

Jeg vil også understrege de mange forskellige versioner, kunderne kan vælge – inklusive topversionerne til afslappet kørsel – med eller uden trailer.

Deler International Pick-up Award

Både Ford Pro og Volkswagen Erhvervskøretøjer har nu vundet International Pick-up Award (IPUA) tre gange efter annonceringen og præsentationen af tvillingtrofæet ved Solutrans 2023.

Mens Ford Ranger og Volkswagen Amarok fuldendte deres ”hattrick” af IPUA-sejre, blev det denne gang delt mellem de to mærker og modeller. Det var første gang, det skete, siden prisen blev indstiftet i 2010.

Kunne ikke adskilles

“Efter IPUA 2023-gruppetestene, der blev afholdt i Grækenland i sidste måned, var det umuligt at adskille de to modeller fra hinanden, da både den nye Ranger og Amarok blev udviklet i fællesskab og fremstilles på Ford-fabrikken i Sydafrika. Selvom det er et samarbejdsprojekt, har hver producent formået at bevare deres unikke styling og køreegenskaber, ”forklarede Jarlath Sweeney, formand, IPUA-juryen.

Denne syvende udgave af IPUA prisen kan den sjette generation af Ranger tilføje endnu en titel til de titler, der blev vundet i 2013 og 2020, mens den originale Amarok vandt det indledende trofæ i 2011 og igen i 2018.

Glæde hos vinderne

Hans Schep, General Manager, Ford Pro Europe, udtalte forud for overdragelsen af præsentationen af det dobbelte trofæ:

“Vi er glade for, at Ford Ranger er blevet anerkendt af IPUA-juryen for tredje gang, hvilket er et bevis på dens vedvarende appel som Europas foretrukne pickup i de sidste otte år. Den nye Ford Ranger har det hidtil mest omfattende serievalg og tilbyder kunderne raffinement på vejen og offroad-egenskaber, der passer til arbejdsdage og weekender. Den er bygget klar til arbejde og leg.”

Pålidelig ydeevne

Ligeledes var Karl Bernqvist, medlem af Brand Management Board med ansvar for indkøb hos Volkswagen Nutzfahrzeuge, glad for prisen.

Han udtalte ved arrangementet: “Amarok er en pick-up, der leverer pålidelig ydeevne både på og uden for vejen. Det imponerede juryen i begge sager. International Pick-up Award for 2024/2025 betyder, at Amarok allerede har opnået tre sejre på blot 14 års produktion. Denne tillidserklæring hædrer hele teamet hos Volkswagen Nutzfahrzeuge.”

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk