For kort tid siden blev det afgjort, at Skoda Octavia for anden gang i Årets Bil-historien kan smykke sig med titlen Årets Bil i Danmark – denne gang for året 2014, hvor det første gang var i 1997. Skoda vandt også prisen i 2001 med deres mindre Fabia model.

I år fik Octavia 144 point i en gyser-finale, hvor alle fem nominerede biler skiftes til at lige øverst. Det var først ved de sidst optalte stemmeseddel blandt de 24 jurymedlemmer, at Skoda gik forbi bilen på andenpladsen, Mazda 3, der fik 130 point for den designmæssigt vellykkede .

Teknikken er i høj grad hentet på hylderne hos Skodas ejer, VW Group i Tyskland, men netop dens tekniske ophav, VW Golf, vandt i fjor den internationale titel Car of theYear 2013.

Min favorit var C4 Picasso
Men herhjemme måtte Golf, der kom i finalen, tage til takke med femte pladsen med 97 point. tredjepladsen gik til Peugeot 308 – en bil, der har fået løftet især kvaliteten op i nye højder. Den fik kun et point mindre end Mazdaen.  Altså 129 point til den franske løve.

Min egen favorit var Citroën C4, som med 100 point endte på en fjerdeplads. Sammen med Golfen er den den mest populære gulpladebil af finalegruppen.  

Jeg gav den mine maksimale 10 point. Især for bilens nye undervogn – opbygget op en ny platform , der betyder, at det komfortable og sportslige forenes. Men også bilens to skærme på hhv. 12- og syv tommer, der forener dels bilens primære funktioner og dels infotainment systemer. Igen er der tale om nytænkning.

Ærespris til Tesla
MKD gav også en ærespris – til elbilen Tesla S. Juryens motvation er man udover at have skabt en fantasisk og brugbar elbil, men ogå kreativt og vellykket at gentænke, hvordan en bil kan indrettes og betjenes.

En af de første købere er Klima-, energi- og bygningsministeret – som ministerbil til Martin Lidegaard (RV).

De øvrige indstillede kandidater var Volvo V60 Plugin, Renault Zoe, Toyota Auris Hybrid, Dacia Lodgy og Mercedes-Benz S-klasses “magic body control”.

MKD uddeler priserne
Årets Bil i Danmark har været uddelt siden 1969 af Motorjournalisternes Klub Danmark, MKD. Første pris gik til Ford Capri. I fjor vandt trillingerne VW Up, Skoda Citigo og Seat Mii. MKD har uddelt prisen Årets Varebil siden 1999. Første pris gik til Mitsubishi Space Wagon. I fjor vandt Ford Transit Custom.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk