MAN Truck & Bus etablerer fra 2025 storskalaproduktion af højspændingsbatterier til elektriske lastbiler og busser på fabrikkens Nürnberg-anlæg.

Investeringsbeslutningen, der er på omkring 750 millioner kroner over fem år, er af afgørende betydning for Tyskland som land med produktion af erhvervskøretøjer. Produktionskapaciteten er 100.000 batterisystemer om året.

Investeringerne sikrer tillige 350 arbejdspladser for koncernen i Nürnberg – men spiller også en vigtig rolle for MAN gennem sin rolle som kompetencepartner for elektro-mobilitet i moderselskabet TRATON GROUP, der hører til Volkswagen.

Lille serieproduktion

I første omgang vil batterierne, som sammen med motorerne udgør hjertet i elektriske erhvervskøretøjer, fremstilles manuelt på MAN-fabrikken i Nürnberg i en lille serieproduktion i cirka to et halvt år.

Byggeriet af storproduktion er planlagt til at starte medio 2023 og være afsluttet ved udgangen af 2024.

Batterierne er produceret af battericeller, som igen er grupperet i moduler og kombineret i individuelle lag for at danne et batterihus (pakke).

Fra 600 km til 1.000 km

Afhængigt af rækkevidden har en tung elektrisk lastbil brug for op til seks af disse batteripakker. Dette vil i første omgang give MANs e-lastbiler en rækkevidde på 600 til 800 kilometer.

I næste generation af batteriteknologi forventes rækkevidder på op til 1.000 kilometer fra omkring 2026. Det vil endelig gøre e-lastbilen velegnet til langdistancetransport.

Omkring midten af indeværende årti vil de samlede ejeromkostninger for en e-lastbil og en dieseldrevet være på samme niveau.

Øget efterspørgsel

MAN forventer derfor, at kundernes efterspørgsel efter  e-køretøjer vil stige betydeligt senest da – forudsat at en passende opladnings-infrastruktur er på plads.

Produktionen af tunge e-lastbiler starter hos MAN i München i begyndelsen af 2024.

Producenten har allerede sat en lille serie på landevejen i 2019. MAN har også haft fuldt elektriske bybusser og varebiler på markedet i nogen tid.

180 årig historie

Nürnberg-fabrikken ser tilbage på en lang tradition.

Med en historie, der går omkring 180 år tilbage, er det en af MANs rødder. Lastbiler og komponenter er blevet fremstillet i Nürnberg i over hundrede år.

I dag står fabrikken med sine cirka 3.600 ansatte, for udvikling, produktion og salg af alle MAN diesel- og gasmotorer.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk