Danmarks mest solgte varebil – Ford Transit Custom – kommer næste efterår i en el-udgave.

I dag har Ford løftet sløret officielt for bilen, men VOTY.dk fik et sneak-preview af bilen ved lanceringen af den 2-tons storebror i Barcelona forleden.

Teknisk læner den sig helt op af den to tons E-Transit udgave – bl.a. med hurtigopladning – og vil også bruge samme Pro-økosystem, som bl.a. omfatter flådestyring.

Klar til IAA i Hannover

Yderligere detaljer dukker først op i september – bl.a. ved den internationale transportmesse IAA i Hannover – mens produktionen først indledes næste år på opgraderet Ford Otosan-fabrik i Kocaeli, Tyrkiet.

Bilen, der også kommer i dieseludgaver, skal produceres sideløbende med afløseren for Volkswagen Transporter T6.1.

E-Courier følger i 2024

Efter E-Custom varebils- og E-Custom Tounier bus udgaven følger yderligere de to elektriske Courier Van- og minibus udgaver, som Ford Pro vil introducere i 2024.

Den nye E-Custom er designet fra bunden – men med den kendte Ford Pro-software-, opladnings-, service- og finansieringsløsning via en platform, der hjælper med at øge oppetiden og reducere driftsomkostningerne, som Ford løftede sløret for i Barcelona.

Samler alt ét sted

I dag har varebilskunder aftaler med adskillige udbydere, når de skal finde løsninger til deres varebilsflåder indenfor alt fra finansiering, software, opladning osv. Det kræver både tid og energi, men med Ford Pro samler Ford alle services ét sted.

Ford Pro holder derudover kunderne opdateret om flådens tilstand via liveopdateringer fra varebilerne, mens kunderne også får hjælp til software, ladeløsninger og finansiering

Avanceret design

Designet er helt nyt, selv om bagpartiets udformning minder lidt om den nuværende udgave – men det er en del af bilens Ford-DNA. Fronten med den tværgående signatur-LED lysstribe er ikke set før.

“Dette er et skelsættende øjeblik for erhvervslivet i Europa og endnu en enormt vigtig realisering af vores Ford Pro-ambitioner,” siger Hans Schep, General Manager, Ford Pro, Europa.

Fords satsning på el-varebiler er en del af koncernens forpligtelse til at nå nul emissioner for alt Ford-bilsalg i Europa og CO2-neutralitet inden 2035.

Store forventninger

Blandt funktioner, der er udviklet ved hjælp af interview med europæiske kunder, omfatter bl.a. ProPower Onboard-teknologien, som giver strøm til eksterne værktøj, lys og andre enheder – ofte i øde egne og på arbejdspladser uden strømkilder.

“Vi har store forventninger til E-Transit Custom. Vi glæder os meget til at kunne tilbyde vores kunder endnu en elektrisk varebil, der ikke kun får glæde af at køre elektrisk, men også af flere nye features som for eksempel fordelene ved Ford Pro,” siger Tom Maxmølris, Head of Commercial Vehicles, Ford Danmark.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk