I mandags gik strømmen på de mange Better Place ladestandere, som bl.a. ejere af  262 Renault Fluence var afhængige af i deres carport.

Så nu er det kun curator, der er tilbage til at skrive det sidste kapitel om Better Place i Danmark.

I dag er det også meddelt, at Better Place i Israel har drejet nøglen om – sammen med Danmark eneste land med batteriskiftestationer.

Låner kabler ud
Renault Danmark var hurtigt ude og tilbyde et gratis ladekabel til Flunce-ejere beregnet for husets 220 volt system (værdi 5.000 kr.) – men en større glæde er der nok over, at elbil-operatøren Clever A/S nu sætter 100 nye ladestandere op herhjemme, hver med plads to ladning af to biler på én gang.

Better Place havde cirka 360 ladestandere i det åbne rum – de er nu lukkede.

”Vi har selvfølgelig et udestående med Better Place i forbindelse med de motorer, der har i deres batteri-skiftestationer. Det er fire i hver – plus batterierne i bilerne. Rundt regnet 320 batterier i alt. Samtidig har vi bedt vores forhandlere om at hjælpe Fluence-kunder med en lejebil i minimum Megane størrelse, som de kan tilbyde til 750 kroner, siger pressechef Søren Hyltoft fra Renault Danmark.

Clever skal bl.a. løfte arven
Allerede under Genève udstillingen i marts 2011 udtalte øverste Renault chef Carlos Ghosn, at Zoe-projektet ikke ville blive med batteriskiftesystem som Fluence – som planlagt. Det viste, at Renault ikke havde den store tiltro til teknologien.

Herhjemme forsøger Clever at holde trit med opsætning af 100 nye ladestandere med 22 kW.  De første 20 standere er opsat på Sjælland, og de næste 80 følger hen over sommeren og i efteråret i år. Her kan 200 elbiler lade samtidig.

Det kan hjælpe el-bilbrugere med Better Place-abonnementer, som dog må til lommerne igen for at få abonnementet hos Clever.

Danmarks største net i dag
Clever står også bag Danmarks første og største landsdækkende ladenetværk af 50kW hurtiglade-stationer, hvor man kan lade elbilen til 80 procent på 20-30 minutter – der er 50 hurtiglade-stationer etableret og i drift over hele landet, samt 80 almindelige ladestandere.

”Det har været helt afgørende for os, at kunne tilbyde et produkt, der passer til alle elbiler uden undtagelse, og det har vi nu. Det er vigtigt for os, at skabe så gunstige og fleksible vilkår som overhovedet muligt for forbrugerne. Og med både udbygningen af vores ladenetværk og en vifte nye elbilmodeller på vej til markedet i løbet af de næste måneder, både forventer og håber vi, at elbilen nu vil appellere til flere forbrugere,” siger Lars Bording, adm. direktør i Clever.

Zoe klar til levering i sommer
Hos Renault er man glade for Clevers mange nye ladestandere, som også kan bruges af tidligere Better Place kunder, der dog skal ud og tegne et nyt abonnement. Clever kan formentlig også sætte deres ladebokse op hos tidligere Beter Place kunder.

”Vi er allerede gået i gang med at sælge vores nye kompakte elbil Zoe – med levering over sommeren og TV sports i august måned, siger Søren Hyltoft.

Også andre producenter er på vej med nyheder på elbil siden – så som Audi, BMW, Tesla og VW. Zoe bliver også markedsført som gulpladebil – ligesom det er tilfældet med Nissan Leaf og scooter-køretøjet Twizy fra Renault.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk