FORDLiive introducerer nu et nyt softwareprogram, der giver et endnu bedre overblik over kundernes flåde af varebiler, og som sikrer at kunderne får mest muligt ud af deres varebiler.

Ford Telematics Essentials er navnet på det nye softwareprogram.

Programmet er udviklet til, at man som flådekunde får mest muligt ud af sine varebiler ved hele tiden at have overblik over varebilernes tilstand.

Kørselshistorik

Via programmet kan man følge hver enkelt varebils tilstand, så man nemt er ajour omkring alt fra serviceeftersyn til kørselhistorik – for i sidste ende at nedbringe tiden, hvor varebilerne holder stille.

”Lanceringen af Telematics Essentials er en vigtig milepæl i eksekveringen af vores FORDLiive service. Uden at koste vores kunder noget, vil det hjælpe vores flådekunder til at få endnu mere ud af deres varebiler, hvilket vil forøge deres samlede produktivitet,” siger Owen Gregory, director, Commercial Vehicle Aftersales, Ford Europa.

For eksempel vil flådekunderne få særlige vedligeholdelses-meddelelser med oplysning om hver enkelt varebil, hvis der pludselig opstår et problem, der skal tages hånd om.

FordPass Connect

Varebilerne er opkoblet via deres FordPass Connect modem, og på den måde vil meddelelserne fra Ford altid tage udgangspunkt i de nyeste data om varebilerne.

Featuren med at være koblet op via FordPass Connect har været standard for Fords kernevarebiler som Transit, Transit Custom og Ranger et par år.

”At have et indblik i hver af de varebiler, der er opkoblet FORDLiive, det er en ægte ”game-changer,” og det vil ændre måden på, hvordan forretninger bliver kørt – og hvordan man passer på sine varebiler,” siger Owen Gregory.

Planlægning på værkstedet

Ford Telematics Essentials giver information om varebilernes tilstand, som det ellers kun er muligt at få direkte hos fabrikanten.

Softwaren kan genkende og behandle mere end 4.000 vedligeholdelses-informationer om varebilerne.

Det er både til gavn for flåden og Ford-forhandlerne, der hermed kan planlægge tiden på værkstederne.

Tjek på køreadfærd

Med et indblik i hver enkelt bil er det desuden muligt at blive klogere på såvel brændstofforbrug som køreadfærd.

Ford Telematics Essentials er allerede nu tilgængeligt i Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien og i Storbritannien.

Det forventes at blive introduceret i første halvår af 2022 i Danmark.

FORDLiives fordele

Når kunder med FORDLiive har givet tilladelse, vil Ford Transit Erhvervscentre kunne gå 60 dage tilbage og blive klogere på kørsel-historikken og tilstanden for hver enkelt bil.

Det gør det muligt at spare tid, i og med det kan gøres, inden varebilen ankommer til værkstedet.

For eksempel kan den viden bruges til, at værkstedet på forhånd kan bestille de reservedele hjem, de med hjælp fra Ford Telematics Essentials kan se, der skal bruges til den pågældende bil.

Forbedret oppetid

Overordnet set kan FORDLiive systemet reducere tiden, hvor varebilerne holder stille med op til 60 procent for flådekundernes vedkommende.

Ford vil fortsætte med at udvikle FORDLiive med endnu flere ydelser og produkter som en del af ambitionen om, at nå 100 procent oppetid for varebilskunderne.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk