I fremtiden vil software i Ford biler og varebiler i hele verden blive opdateret med nye funktioner uden at man som bilejer skal foretage sig noget – det vil formentlig ske om natten.

Det sker med den trådløse teknologi ”Power Up,” der betyder, at man ikke så ofte skal rundt om værkstedet.

Ved hjælp af teknologien bliver Ford både klogere på den enkeltes kundes kørepræferencer og på eventuelle udbedringer af fejl ved bilen.

Kender det fra mobiltelefonen

Vi kender allerede disse opdateringer fra vores mobiltelefon og PC, som også opdateres til seneste version om natten – men det er nyt for biler – og Ford har investeret store summer på trådløs teknologi.

Men mange oplever, hvordan de aktivt skal sætte deres mobiltelefoner til at hente de nyeste opdateringer – men hos Ford kan disse opdateringer sker automatisk.

Mange trådløse opdateringer (kaldet OTA) installeres automatisk – og aktiveres af en teknisk platform, der installerer den nye software i baggrunden uden at forstyrre kørslen. Det samme gør sig gældende, når den anvendte software har en opdatering.

Noget må planlægges

Opdateringer, der kræver at bilen holder stille, kan planlægges i forvejen, så de finder sted, når kunden finder det mest belejligt.

Det er anden generation af Fords infotainment system, der ligger til grund for Fords trådløse ”Power-Up” softwareopdateringer.

Teknologien gør det muligt at opdatere computermoduler i næsten alle Fords modeller, og med den nye teknologi vil man løbende kunne levere nye funktioner til bilerne i mange år.

Først til Mustang Mach-E

Den første Ford-model, der har fået ”Power Up” teknologien, er den nye elektriske Mustang Mach-E, som p.t. er produceret i seks millioner enheder – om syv år vil der være produceret 33 millioner biler med den nye teknologi.

Ford vil løbende offentliggøre, hvilke andre Ford-modeller, der får glæde af de trådløse opdateringer

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk