Efter at Fiat og Iveco samt Ferrari har besluttet at lukke ned for sine europæiske bilfabrikker, følger franske PSA, Peugeot-Citroën, nu efter. De fleste frem til 27. marts ifølge det tyske medie Automobilwoche.

Ledelsen i PSA med Carlos Tavares i spidsen har ikke alene taget beslutningen på grund af Corona virus, men også grundet leveringsproblemer fra flere underleverandører samt faldende efterspørgsel af PSA’s bilmærker, som ud over Peugeot og Citroën også omfatter Opel.

PSA’s lukkede fabrikker

Lukningen er allerede begyndt på fabrikkerne i spanske Madrid og franske Mulhouse, i morgen følger de franske fabrikker i Poissy, Rennes og Socheaux samt Ellesmore Port i England, Gliwice i Polen, Saragossa i Spanien og de to Opel fabrikker i Eisenach og Rüsselsheim.

Onsdag følger fabrikkerne i Hordain (Frankrig), Vigo (Spanien) og Mangualde (Portugal) – torsdag lukker fabrikken i Luton, England, og Trnava, Slovakiet.

Problemer med underleverandører

Ifølge MotorMagasinet er Lamborghini sportsvognsfabrikken lukket i fredags – og nu lukker Ford så ned i Spanien, Volkswagen i Slovakiet og endelig i Tjekkiet Skoda og Hyundai.

Flere kan hurtigt følge efter. Der er stor mangel på dele til produktionen – og det har ført til  produktionsstop flere steder – og nedgearing. Ford er f.eks.  gået til 1-holds skift på deres fabrik i Saarlouis.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk