Iveco leverer de første udgaver af den nye, elektriske eDaily til kunder i slutningen af året – men bilen kan allerede bestilles i dag.

Dansk premiere fejrede eDaily på Transport 2023 i Herning i sidste uge, hvor den både var udstillet på messens grønne stand og på Iveco-standen.

Begge var store kassevogne, man eDaily kan fås i helt samme, brede vifte af modeller som diesel- og gasudgaverne – så som chassis og kassevogn – fra 3,5- til 7,5 tons totalvægt.

4,2 tons på B-kørekort

Meget interessant er det, at den kan leveres i en 3,8- og 4,2 tons udgave med dispensation til B-kørekort – men med krav om tachograf.

Med eDAILY får man så stor en rækkevidde, som man har brug for takket været modulopbyggede batteriinstallation. eDAILY fås nemlig med valg imellem ét batteri eller to og tre batterier.

Konfigurationen kan opgraderes i hele køretøjets levetid.

Op til 400 km rækkevidde

eDaily, der har en rækkevidde på 300 km i gennemsnit (WLTP) og 400 km i bykørsel, er hurtig og smidig at køre med, hvad VOTY’s udsendte erfarede ved verdenspremieren i Torino sidste år.

For som alle elbiler har den maksimalt drejningsmoment fra 0 km/t. Samtidig er den støjsvag og passer godt ind til distributionsopgaver i bycentre.

eDaily er den eneste eldrevne varebil, der giver op til 20 kubikmeter varerumsvolumen, har en nyttelast på op til 4,6 tons nyttelast og kan trække op til 3,5 t.

Max 120 km/t

Den har en maksimal ydelse på 190 hk (140 kW), et maksimalt drejningsmoment på 400 Nm og en tophastighed på op til 120 km/h.

Energiforbruget kan optimeres takket være køretøjets Driving Mode Selector – som gør det muligt enten at udnytte den maksimale ydelse eller at minimere energiforbruget.

eDAILYs One-Pedal Drive-indstilling gør det lettere at køre og omdanner kinetisk bremseenergi til elektricitet, hvilket reducerer energiforbruget og slitagen på bremserne.

Fuldt opkoblet

Ifølge Iveco er der 50 pct færre udgifter til vedligeholdelse på den elektriske Daily.

eDAILY er fuldt opkoblet og muliggør en optimering af rækkevidde, køreegenskaber og driftstid – samt fjernstyring af opladninger og klimaregulering i køretøjet.

Al teknologi og alle komfortfunktioner i standardudgaven af Daily fås også til den elektriske model, herunder den intelligente pneumatiske affjedring AIR-PRO.

100 km på 30 minutter

Batterierne er omfattet af en otte års og op til 250.000 kilometers batterigaranti inklusive udskiftning, når kapaciteten falder til under 80 pct.

Lademulighederne omfatter lynopladning med 80 kW, hvilket giver op til 100 kilometers rækkevidde på blot 30 min. Opladning kan administreres 100 pct. via en særlig Daily-app.

For at imødekomme de øgede krav om mere ansvarlig transport har Iveco indgået en ny samarbejdsaftale med energiselskabet E.ON. Målet er at forbedre ladenetværket i de nordiske lande.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk