Dachser Denmark lancerer nu et projekt med miljøvenlige varetransporter til centrum af  København inden udgangen af 2021.

Med en fuldt batteridrevet Fuso eCanter-lastbil vil logistikleverandøren nedbringe sin CO2-udledning i centrum af København.

Formålet er at bidrage til Københavns Kommunes mål om at blive den første CO2-neutrale hovedstad i verden.

CO2-neutral distribution

Planen om at gøre leveringerne fra filialen i Hvidovre til centrum af København CO2-neutrale har længe  været i støbeskeen for logistikleverandørens danske selskab.

Projektet er en del af Dachsers koncept ”Emission-Free Delivery,” som har til formål at støtte op om og videreudvikle miljøvenlig transport i flere europæiske storbyer.

Med leveringen af en ny Fuso eCanter før udgangen af året tager man nu det første skridt i Danmark.

Bæredygtig levering

”Med vores nye FUSO eCanter kan vi levere bæredygtigt til vores modtagere i København,” fortæller Peter Hut, General Manager for Dachser Denmarks vejtransportfilial i Hvidovre.

”På den måde mindsker vi støjgener og CO2-udledning – et vigtigt skridt i retning af et miljøvenligt København, når det kommer til godstransport og klimaplanen 2025.”

Københavns Kommunes klimaplan 2025 fastslår blandt andet, at i 2025 skal 30-40 procent af alle tunge køretøjer, der færdes inden for kommunens grænser bruge såkaldte ”nye drivmidler”.

El, brint og biobrændstof

Det indebærer et skifte fra benzin og diesel til grønnere drivmidler som el, brint og biobrændstoffer, som man forventer vil nedbringe CO2-udledningen i hovedstaden fra netop denne del af transportsektoren med omkring 10.000 tons.

Dachser vil gerne bidrage til at nå dette mål, og forventningerne til projektet med miljøvenlige leveringer i hovedstaden er høje.

”Klimabeskyttelse fylder mere og mere på både vores og vores kunders dagsorden, og det er vigtigt for os at imødekomme kundernes krav til miljøvenlige transporter,” siger Peter Hut.

Hjælp fra moderselskabet

Men Dachser arbejder ikke med færdige pakkeløsninger. I projektet får man støtte fra Dachsers tyske hovedkontortor, så man kan finde frem til en løsning, der er tilpasset de lokale behov.

”Næste skridt på vores rejse mod miljøvenlig transport bliver at udvide til to Fuso eCanter-lastbiler i første kvartal af 2022,” siger Peter Hut.

I 2021 meldte Dachser ud, at konceptet inden for miljøvenlig transport i storbyerne snart vil blive lanceret i 11 europæiske storbyer – udover eksempelvis Stuttgart og Oslo, hvor Dachser Emission-Free Delivery-konceptet allerede er implementeret.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk