Mercedes-Benz i Danmark forventer at have premiere på den nye kompakte Citan varebil hos forhandlerne i løbet af september.

Priserne meldes ud samtidig – men om de bliver lige som søstermodellen Kangoo fra franske Renault, som fortsat bygger Citan for tyskerne, vides ikke – men billigste, nye Kangoo koster 167.000 kroner plus moms.

Mercedes DNA

Mercedes har deres eget design såvel udvendigt som indvendigt – så det følger fabrikkens DNA. Inde store touchscreens med stemmestyret betjening via MBUX systemet, som bl.a. kendes i den store Sprinter varebil.

De første udgaver, der kommer, er med benzin og dieselteknik. Dieselmotoren er Renaults kendte 1,5-liters udgave med ydelser fra 95 hk.

Der bliver to akselafstande, som betyder varerum på fra 2,9- til 4,4 kubikmeter. Trailervægt er på 1,5 tons i dieseludgaven.

Eludgave i 2022

Sidst i 2022 kommer så e-Citan eludgaven, som er søstermodel til Kangoo Z.E. Mercedes har ikke tidligere tilbudt Citan med elmotor – men nu er tiden jo en anden.

Rækkevidden er 285 kilometer (WLTP) – og det er muligt at lade batteriet fra 10 til 80 procent på 40 minutter ved lynladning.

Om den danske importør også tager personbilsudgaven (T-serien) til Danmark, vides ikke. Den kommer også i en top-udgave med betegnelsen EQT.

Renault alene om Easy Load

Ifølge tyske medier skulle Mercedes ikke tilbyde det meget praktiske Easy Load system, hvor B-søjlen er væk. Det øger åbningen fra 630- til 1.446 mm. Systemet er eller let at arbejde med, har vi erfaret fra premieren på Kangoo for nylig.

Sikkerhedsmæssigt kan man få bilen med forbedret sikkerhedsudstyr – så som adaptiv fartpilot, nødbremse med cyklist og fodgængergenkendelse, skiltegenkendelse, sidevindsassistent og BLIS blindvinkelassistent. Hvad der bliver standard herhjemme, vides ikke endnu.

Vigtig milepæl

Ifølge salgschef hos Mercedes-Benz Vans i Danmark, Louise Klink Raaschou, placerer den nye kompakt-van sig i feltet af de mest attraktive nyheder på gule nummerplader i år.

“Verdenspremieren af den ny Mercedes-Benz Citan repræsenterer en vigtig milepæl for Mercedes-Benz, for med et nyt, markant design, endnu større rummelighed og fleksibilitet samt et højt udstyrsniveau, der lægger sig op ad det, vi kender fra Mercedes-Benz’ personbiler, placerer den nye Citan sig i forrest i kompakt-segmentet,” siger Louise Klink Raaschou.

Måske allerede i Herning

Den nye Citan er større end forgængeren med akselafstand fra 2.716 mm. Takket være den fleksible skillevæg, der gør det muligt at inddrage passagersædet som en del af varerummet, kan opbevaringspladsen forlænges til helt op til 3,05 meter.

Formentlig har den nye Citan dansk premiere på transportmessen i Herning, der åbner 16. september. Den udstilles i så fald på Hessels stand i hal C.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk